SON DAKİKA

Çorumluoğlu: "7 Kişiye idari yaptırım uygulandı"

Çorumluoğlu: "7 Kişiye idari yaptırım uygulandı" 25 Mart, 2020 16:11 Güncelleme: 25 Mart, 2020 16:11 Çorumluoğlu: "7 Kişiye idari yaptırım uygulandı"

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumlu Ereğli BİLSEM’de üretimine başlanan maske tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada bugün 7 kişiye, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara dönük evde kalma uygulamasına riayet etmedikleri için idari para cezası uygulandığını belirtti. Konuşmasında, “yaşlılarımızda virüs yok, böyle bir algı var, bu algı yanlış. Yaşlılarımızı korumak zorundayız. Bu işin ciddiye alınmadığını görüyoruz. İdari para cezası uygulamasını kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerine yer veren Çorumluoğlu şunları kaydetti:

TEDBİRLİ OLMASI GEREKİR "

Şu anda Ereğli Devlet Hastanesi’nde dün açıklanmıştı. Bizlere başvuran 3 arkadaşımız vardı. Bunların 2 tanesinin sonucu negatif olarak geldi. Bir tanesinin sonucunu da bekliyoruz. Ereğli’deki vakalara baktığımızda negatif olmakla birlikte özellikle Türkiye’deki sayılara baktığımızda vatandaşlarımızın sokağa çıkma konusunda biraz daha tedbirli olması gerektiğini bu vesileyle söylemek istiyorum. Çünkü buraya gelirken çarşıdan geldim. Hala vatandaşlarımız dışarıdalar.

"70 VATANDAŞIMIZ BİZDEN MAAŞINI ÇEKMEMİZİ BEKLİYOR"

Bizim kurduğumuz VEFA Grubu var. Vefa grubundaki başvurulara bakıyoruz. Başvuruların büyükçe bir kısmı bankadan maaşını alamamakla ilgiliydi. Bugün bankaların iç yazışmalarıyla ilgili sonuçlar da geldi. Zannediyorum yarın itibariyle vatandaşlarımızın maaşları evlerine götürülecek şekilde düzenimiz kurulmuş olacak. Şunu söylemek istiyorum. Vatandaşlarımız ısrarla maaşlarımızı çekip getirin diyorlar. Çok zaruri ihtiyacı olmayan vatandaşlarımız bizi arayarak iş yükümüzü artırmasın. Buraya gelirken baktım. 70 vatandaşımız bizden maaşını çekmemizi bekliyor. Yani yetmiş kişinin maaşını çekiyoruz ve her birinin evine götürüyoruz.

"İMAM ARKADAŞLARI GÖREVLENDİRDİK"

Ekibimiz birdi ikiye çıkardık, ikiydi üçe çıkardık, imam arkadaşları görevlendirdik. Şehir merkezinde bekçileri görevlendirdik. Emniyeti ve jandarmayı görevlendirdik. Dolayısıyla vatandaşlarımız maaş konusunda biraz fazla talepte bulunuyor. Bundan sonra daha rahat olacağımızı düşünüyorum. Haseten ricam şu, maaşa acilen ihtiyacı olmayan vatandaşlarımız, paramı hemen getirin diye başvuruda bulunmasın. Şu anda tüm birimlerimizle bu süreç ve işlemler kontrol altında ve sevinerek görüyorum ki vatandaş da evde kalmayı öğrendi. Bu manada gelişme iyi.

"BUNA AFFIMIZ DA YOK"

Otobüslerle ilgili bu sabah bir uygulamamız oldu. Şu ana kadar yan yana oturmayı engellemeyi uygulamayan hiçbir otobüsümüz yok. Buna affımız da yok. Eskisi gibi sıkışık vaziyette seyahate kesinlikle izin vermeyeceğiz. 65 üstündeki vatandaşlarımıza da idari para cezası kesmeye başladık. Şu saate kadar 7 kişiye cezai yaptırım uyguladık. Biz artık sokakta gördüğümüz 65 yaş üstü vatandaşımıza para cezası keseceğiz. Tabii ki vatandaşımıza ek bir külfet gelmesini istemiyoruz. Ama diğer vatandaşlarımızı da korumak zorundayız. Burada şöyle bir yanlış algı da var. Sanki 65 yaş üstü vatandaşlar hastalık yayıyor gibi. Böyle bir şey yok. Hastalık hepimizde olabilir. Sadece 65 yaş üstü vatandaşlarımızın direnci düşük olduğu için sıkıntı olabilir.

"PLANLARIMIZ HAZIR"

Bu süreçte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra A-B-C planlarınız da hazır. Bundan sonra pozitif vaka çıkar mı çıkarsa ne yapılacak. Devlet zaten bu işi iyi kavradı ve iyi uyguluyor. Bizler de evimiz de kalarak başka sıkıntılara yol açmadan bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonlanması için devletimize ve yetkililere yardımcı olalım. Bunu özellikle istirham ediyorum.

 

 

Yorum Ekle