SON DAKİKA

"Çocuklarımızın toplumla iç içe olmalarını önemsiyoruz"

İlk Adımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 120 kişilik öğrenci, veli ve personelden oluşan grub ile Düzce Binef At Çiftliğine gezi düzenledi. 02 Ekim, 2019 06:50 Güncelleme: 02 Ekim, 2019 06:50 "Çocuklarımızın toplumla iç içe olmalarını önemsiyoruz"

İlk Adımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi,  120 kişilik öğrenci, veli ve personelden oluşan grub ile Düzce Binef At Çiftliğine gezi düzenledi.

 Fikri Eroğlu, İlkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fikri Eroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Özel gereksinimli bireylerin at binme terapisiyle; fiziksel, zihinsel ve duyusal bozukluğu olan öğrenci gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlandığı bilimsel çalışmalarda yer verilmiştir. Biz ekibimizle öğrencilerimizin at binerken verdikleri reaksiyonlarını, etkileşimlerini gözlemek ve aileleriyle birlikte farkı bir ortamda hoşça vakit geçirmelerini sağlamaya çalıştık.

Öğrencilerimiz at binme seansları sonrasında öğretmenlerimiz eşliğinde çeşitli oyunlar oynayıp, yiyeceklerimizi yiyip Ereğli’ye geri döndük. Etkinlik sonrası öğrenci ve velilerimizle geziyle ilgili sohbetlerimizde; etkinlikten çok memnun kaldıklarını, hayatlarında geçen en güzel günlerden biri olduğu şeklinde ifade ederek mutluluklarını dile getirmişlerdir. İlkadımlar çocuklarımıza ve velilerimize sadece iyi eğitim vermekle birlikte çocuklarımız sosyal hayata adapte ve mutlu olmalarını sağlayarak bir aile sevgisiyle bizlere yaklaşmaktadır dediler.

 Yaptığımız bu tür etkinliklerden hem öğrenci ve velilerimiz çok büyük keyif alıyor, hem de halka açık yerlerde farklı bireylerin bizim çocuklarımızı tanımalarını, kaynaşmalarını ve birlikte yaşamayı öğrenmeleri ve özel gereksinimli çocuklarımızın sosyal yaşamda kabul görmesini hedefliyoruz. Toplumumuzun bu konularda daha fazla bilinçlenmesini ve farklılıklarının bilincinde olmaları ve farklı davranmamalarını istiyoruz.

 Eroğlu, özel eğitimi sadece kurum için sınırlandırmayacaklarını bu tür etkinliklere devam ederek çocuklarımızın toplumla iç içe olmalarını sağlayacağız dedi.

Yorum Ekle