SON DAKİKA

ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKEDE

Okul aile birliği Başkanı Serpil Durgut " Bu taşın bir öğrencimizin kafasına düştüğünü farz edersek bunun hesabını kim verebilir? Vicdanen kim rahat edebilir. Biz bu nedenle okulumuzun yıkılmasını istiyoruz" dedi. 15 Eylül, 2014 16:20 Güncelleme: 15 Eylül, 2014 16:20 ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKEDE

Ereğli'de yıkım kararı alınan ve ilk yapıldığı dönemlerde betondan yapılan su olukları dökülmeye başlayan Atatürk Orta okulunda 2014-2015 yılı eğitim öğretimi başladı. Öğrenci velilerinin tedirginlik içerisinde çocuklarını okula gönderdiklerini, yaşanabilecek bir olumsuzlukta sorumluluğun kimin alacağını merak ettiklerini söylediler.

Zonguldak Valiliği tarafından görevlendirilen teknik ekip yaptığı incelemede okulun bir bölümünün balçık üzerine yapıldığı, temelde kaymalar olduğu, kiriş ve kolonlarda 14’lük demir kullanılması gerekirken 8’lik demirler kullanıldığı, betonda deniz kumu kullanıldığı, binanın kolon ve kirişlerinde beton vasfı olmadığı, demirlerin oksitlenmesi çürüdüğü ve okulun tamir edilip sağlamlaştırılmasının mümkün olmadığı ve yıkılıp yeniden yapılması yönünde rapor hazırladığı, Hazırlanan rapor üzerine Atatürk Ortaokulu’nun yıkılmasına karar verildiği öğrenildi. Ancak yıkım kararı verilen Atatürk Ortaokulu bu gün bin öğrenci ile eğitim-öğretime başladı.1978 yılında yapılan 1000 öğrencisi, 60 öğretmeni ve 8 çalışanı ile halen eğitim ve öğretime devam eden Atatürk Orta okulunda öğrenci velileri büyük tedirginlik yaşıyor. Binada deniz kumu kullandığı, bir çok kirişte standartların altında demir kullanıldığı, okulun riskli olduğu ve güçlendirme işle düzeltilemeyeceği okul idarecilerine bildirilmiş. Okulda geçtiğimiz yıl İl Özel idare tarafından teknik incelemenin de yapıldığı ifade edilirken, taşların dökülmeye başladığı alan emniyet şeridi ile kapatıldı. Ek bina ile ana bina arasında ki Glitasyon boşluğunun beton ile doldurulması sebebiyle sıkışmaların yaşandığı binalarda tabanda kalkmaların olduğu da kameralara yansıdı.

ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKEDE

Okulun zeminin de kaymalar olduğunu ve çatıdan düşen büyük taş parçasının büyük tehlike yaşattığını kaydeden Atatürk Orta Okulu okul aile birliği başkanı Serpil Durgut, çocuklarının tehlikede olduğunu söyledi. Durgut "Bu okulumuzdan düşen bir parça. Okulumuzda kayma var. Hatta okulumuzun alt tarafında bahçesinde ki istimlak duvarlarında da patlamalar var. Okulumuzun çok sağlıklı bir şekilde eğitim verdiğini düşünmüyoruz. Bunun hakkında müdürümüze gittik. Müdürümüz gerekeni yaptığını söyledi. Okulun yıkım kararı çıktı. Ancak herhangi bir dönüş yok. Sonuç alamıyoruz. Öğrencilerimizin canının tehlikede olduğunu düşünüyoruz. Sağlıklı bir eğitimin verildiğini ve öğrencilerimizin eğitim alabileceğini düşünmüyoruz. Bununla ilgili Milli eğitim müdürlüğümüzün ve devletimizin daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çocuklarımız tehlikede"

OKULUMUZUN YIKIM KARARI ÇIKTI, AMA KİMSE BİR ŞEY YAPMIYOR

Okulun yıkım kararının çıkmasına rağmen yetkililerin bir adım bile atmadığını söyleyen Durgut "Bu taşın bir öğrencimizin kafasına düştüğünü farz edersek bunun hesabını kim verebilir? Vicdanen kim rahat edebilir. Biz bu nedenle okulumuzun yıkılmasını istiyoruz. Bir an önce devletin bizlere yardım etmesini istiyoruz. Okulumuzun yıkım kararı çıktı. Devletin Milli Eğitimin bu işten haberdar olduğunu biliyoruz. İl ve ilçe bunu biliyor. Fakat hiç bir şey yapılmıyor. Öğrencilerimiz tehlike altında. Biz okulumuzun yıkılmasını istiyoruz. Başka bir boş okula taşınmak istiyoruz. Okulumuzun da bir an önce yapılmasını istiyoruz. Eğitime daha sağlıklı devam etmek istiyoruz. Yardım istiyoruz"

ÇOCUKLARIMIZI TEDİRGİNLİK İÇERİSİNDE OKULA GÖNDERİYORUZ

Çocuklarını özel okula gönderecek durumda olmadıkları için mecburen Atatürk Orta okuluna göndermek zorunda olduklarını ifade eden Durgut, dökülmeye başlayan okulla ilgili bir sonuç alamadıkları takdirde Milli eğitim Müdürlüğüne veliler olarak yürümeyi planladıklarını söyledi. Durgut konuşmasında "Deprem olursa ne olur? İnsanın psikolojisi bozuluyor. Devlette yardımını uzatmayınca yapacak bir şeyimiz kalmıyor. Maddi durum olarak çok yüksek olup da çocuklarımızı özel okullara gönderecek durumumuz yok. Devlet okulunda okutuyorsak sağlıklı bir eğitim almalarını istiyoruz. Ama bu imkanda bize verilmiyor. Bir an önce bizlere yardım edilmesini istiyoruz.Ben okul aile birliği başkanı olarak elimden geleni yapacağım. Müdürümüz bu konuyla ilgili çok duyarlı. Gereken her yere ulaşılıyor. Fakat dönüşümüz yok. Bizler veliler olarak bir sonuç alamazsak Milli Eğitim' e yürümeyi düşünüyoruz" dedi.

Yorum Ekle