SON DAKİKA

Çivici: “Ereğli’nin en az 50 yılını planlamamız gerekiyor.”

CHP’den Belediye Başkan aday adayı Erol Çivici, S.Rota Haber’in röportaj konuğuydu. 20 Kasım, 2018 08:25 Güncelleme: 20 Kasım, 2018 08:25 Çivici: “Ereğli’nin en az 50 yılını planlamamız gerekiyor.”

- CHP’den Belediye Başkan aday adayı Erol Çivici, S.Rota Haber’in röportaj konuğuydu. 

- “Ereğli’nin en az 50 yılını planlamamız gerekiyor.” 

“Bugün yaşadığımız sorunlar geçmiş dönemde Ereğli’nin en az 50 yılın planlayamamış olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum” 

Çivici’nin parti içi çekişmelere yanıtı: ”Artık geçmişi konuşmak yerine

geleceğe bakarak, bunu birlikte nasıl yapabileceğimizi konuşmalıyız.” 

“31 Mart 2019’dan sonra, Ereğli insanı daha mutlu olacak, uygulanabilir

vizyon projelerle buluşacak. Gerçek yatırımcılarla tanışacak.” 

Haber-Röportaj: Seyhan DİKAY 

Ereğli,(S.Rota Haber)- Belediye Başkan aday adayları ile röportaj serimizin konuğu Erol Çivici oldu. CHP ve yerel yönetimlerde 19 yıllık birikimiyle Belediye Başkanlığına aday adayı olan İnşaat Yüksek Mühendisi Erol Çivici, Ereğli’nin sorunlarının en az 50 yılının planlanamamasından kaynaklandığını vurguladı. Aday gösterilmesi halinde, ”Ereğli’nin en az 50 yılının planlanması” gerektiğini belirterek. ”Birlikte çalışalım, birlikte başaralım” sloganı ve ekip anlayışıyla,“31 Mart 2019’dan sonra, Ereğli insanı daha mutlu olacak, uygulanabilir vizyon projelerle buluşacak. Gerçek yatırımcılarla tanışacak.” dedi. 

CHP’nin Belediye Başkan aday adayı Çivici, 19 yıllık ticaret ve siyasetteki birikimlerini İlçenin gelişimini gerçekleştirmek için aday adayı olduğunu ifade etti. Çivici’in sorularımıza verdiği yanıtlar ile Ereğli’nin geleceğine ilişkin görüş ve projelerini okurlarımızla paylaşıyoruz. 

S.Rota Haber: Ereğli’de genç bir mühendis olarak ticaretle birlikte meslek kuruluşları, spor kulüpleri ve STK’lardaki görevlerin yanı sıra 19 yıllık siyasi birikiminizle CHP’den Belediye Başkan aday adayısınız. Buna yol açan gerekçeniz nelerdir? 

Ereğli’de geçmiş dönemde bütün yerel yöneticiler ellerinden geleni yaptığına inanıyorum. Hepsine Ereğli’de yaşayan bir fert olarak teşekkür ediyorum. Lakin bugün yaşadığımız sorunların geçmiş dönemde Ereğli’nin en az 50 yılını planlayamamış olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bahsetmiş olduğunuz tecrübelerimden dolayı, neler yapılması gerektiğini ve mevcut sorunların nasıl aşılabileceğini biliyorum. Bu sebeple Ereğli için bu çözümlerin icra noktası olan Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldum. Doğal olarak 10 yıldır üyesi olduğum CHP elbette en doğru yerdi. 

ÇİVİCİ: "ÖNCELİĞİMİZ EREĞLİ ŞEHRİ VE EREĞLİ İNSANI"

S.Rota Haber: Aday adaylığınızı açıkladığınızda pek çok kesime net mesajlar verdiniz. Vizyon ve misyonunuzu açar mısınız? 

Bu şehirde yaşayan bireyler olarak bizler, Ereğli’nin hak ettiği kimliğine kavuşmasını istiyoruz. Herkesin yaşamak istediği, imrendiği bir şehir olmasını istiyoruz. Çalışma arkadaşlarımız ve Ereğli halkı ile birlikte bunu başardığımızda, Ereğli’de yaşayan insanlara da hak ettiği konforu bu şehirde yaşatmak istiyoruz. O yüzden önceliğimiz Ereğli şehri ve Ereğli insanı.. Bütün çalışma politikalarımızı da bu yönde kurgulayacağız.

ÇİVİCİ: "SONUCA ULAŞMAK İSTİYORUZ"

S.Rota Haber: Belediye Başkanlığını AKP’nin kazanmasında CHP’nin kasaba politikası ve iç çekişmelerin etkisi var mıydı? 

Bir amaç uğruna çalışmak yerine, odaklanmayı azaltacak her türlü faaliyet, hedefe ulaşmaya zarar verecektir. Geçmiş dönemde de böyle şeyler gerçekleşmiş olabilir. Özellikle önümüzdeki süreçte Genel Merkez, Zonguldak Milletvekillerimiz, İl ve İlçe Yönetimi ve Parti üyeleri, hep birlikte tek bir amaç doğrultusunda birleşip, sonuca ulaşmak istiyoruz. 

ÇİVİCİ: "BİRLİKTE ÇALIŞALIM BİRLİKTE BAŞARALIM"

S.Rota Haber: CHP Ereğli’de etkili muhalefet yapabildi mi? Geçmişin kısır kavgaları, egotik bireysel siyaset anlayışından değişim ve siyasetin işbirliği kültürünün neresindesiniz? 

Son dönemde ilçe başkanımız ve meclis üyelerimiz eleştirilmesi gereken hususları kendilerince dile getirmeye çalıştılar. Muhalefetin iktidar kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Yönetimdekilerin hata yapmalarına engel olmak ve doğru politikalar üretmelerine yön vermek muhalefetin önceliği olmalıdır. Artık geçmişi konuşmak yerine geleceğe bakarak, bunu birlikte nasıl yapabileceğimizi konuşmalıyız. İş hayatının içindeki bir insan olarak, başarının tamamen işbirliğinden ve birlikte hareket etmekten geçtiğini deneyimlemiş bir insanım. Karadeniz Ereğli Belediyesini ve şehrini yönetim şeklimiz de yine bu paylaşımcı çalışma kültürü doğrultusunda olacaktır. O sebeple “Birlikte çalışalım, birlikte başaralım” sloganı ile yola çıktık. 

"EREĞLİGERÇEK YATIRIMCILARLA TANIŞACAK"

S.Rota Haber: Aday olursanız Ereğli’nin geleceğini nasıl planlıyor ve hedefliyorsunuz.? 

Hayatımın her alanında hangi mücadeleye girdiysem iddialı oldum, ama hiçbir zaman ayaklarım yerden kesilmedi. Çünkü vermiş olduğum bu mücadelelerde, geçmişte kazandığım deneyimime, yüreğimdeki azme, kurduğum ekibime ve yol arkadaşlarıma her zaman güvendim. Bu kentin geleceği ve Ereğli’de yaşayan insanlar için, Ereğli’nin en az 50 yılını planlamamız gerekiyor. 50 yıl sonra bile trafik sorununun yaşanmaması için alternatif yolların oluşturulması gerekiyor. Şehrin gelişimini analiz edip, altyapı çalışmalarını planlamak gerekiyor. Günümüzde; çocukların, gençlerin, kadınların ve bütün yetişkinlerin farklı sosyal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ve gelecekteki ihtiyaçlarını da öngörerek, kentimizin sosyal yaşamı ve dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinlikleri de doğru kurgulamamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerde adaylığımız netleştiğinde projelerimizi açıklarken, bakış açımızın detayları daha net anlaşılabilir. 

31 Mart 2019’dan sonra, Ereğli insanı daha mutlu olacak. Ereğli insanı uygulanabilir Vizyon projelerle buluşacak. Ereğli gerçek yatırımcılarla tanışacak. Her geçen gün işsizlik azalarak yok olacak.Pazar yeri, trafik ve otopark sorununu biz çözebiliriz.Kaldırımlar, yollar, parklar bunlar zaten belediyeciliğin asli görevleri arasındadır. Ereğli Belediyesi’nde yıllardır görev yapan çok deneyimli, tecrübeli ekipler var. Belediyecilik zaten bir ekip işidir. Önemli olan işi bilen biri olarak, bu ekiple birlikte koordineli şekilde, kenti yönetebilmektir.Bu anlayışla ben ve ekibim Ereğli’ye hizmete hazırım. Hemşehrilerime paylaşmak istediklerimi ulaştırma imkanı bulduğum için öncelikle size teşekkür ediyor ve gelecek dönemdeki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Yorum Ekle