SON DAKİKA

Çivici ’den EGD’ye ziyaret...

Çivici ’den EGD’ye ziyaret... 08 Ekim, 2018 15:26 Güncelleme: 08 Ekim, 2018 15:26 Çivici ’den EGD’ye ziyaret...

Ereğli Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı Erol Çivici, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Çivici konuşmasında “Ereğli’nin vizyonunu değiştirmediğimiz sürece kısa zaman sonra herkes ekmek için ilçeyi terk etmek zorunda kalacaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı Erol Çivici, dernek ziyaretinde yaptığı konuşmasında “Benim bugüne kadar Ereğli’mizde yapılan birçok çalışmada emeğim var. Uzun zamandır siyasetten uzak kalsam da ilçedeki sorunları çok iyi biliyorum. İlk olarak ilçenin ekonomisini canlandırmamız lazım. Belediyenin görevi fabrika yapmak değildir. Ancak yeni kurulacak olan fabrikaların alt yapısını ve diğer çalışmalarını yapması gerekir. Ereğli’nin Yeni Organize Sanayi Bölgesi ve İhtisas Sanayi bölgelerine ihtiyacı vardır. Eğer bunları yapmazsak kısa zaman sonra Ereğli’yi terk etmek zorunda kalacağız. Bundan yıllar önce Ereğlİ Demir ve Çelik fabrikalarında 1 milyon ton sıvı çelik üretilirken, 12 bin işçi çalışıyordu. Ancak makineleşmeğe doğru gidildiği bu günlerde ise işçi sayısının 4 binlere kadar düştüğünü görüyoruz.  Kömür ithali için 5 milyar dolar para harcanıyor. Bu para dışarıya harcanacağına mevcut ocaklara aktarılsa inanın daha fazla kömür üretimi gerçekleştirilecektir. O zaman ekonomiyi renklendirmek gerekiyor. Bunun için  Turizm den daha fazla, deniz ürünlerinden daha fazla yararlanmamız gerekiyor. Birçok kamyon ve yabancı Ereğli limanına gelip burada bizim denizimizde tutulan balığı alıp dışarıya götürüyor. Burada bir tesis kurulabilir. Bu belediyenin görevi değil ama alt yapısını hazırlayabilir” dedi.

ŞEHRİN TRAFİK SORUNU

İlçede yaşanan trafik sorununa da değinen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan aday adayı Erol Çivici “İlçede yaşanan trafik sorununu çözmek o kadar da zor değil. İmar paftalarını açtığınızda trafik için alternatif yollar var. 18. Madde uygulamasını bir an önce bitirmek gerekiyor. Yolları yeşil alanları belediye kendi bünyesine alıp yeşil alanları halkın menfaatine kullanmalıdır. Ereğli ile ilgili olarak bizim geri kalmış bir sürecimiz var. Bu süreci çok çabuk aşmak gerekiyor. Bizim yürümeye değil koşmaya ihtiyacımız var. Bununla ilgili de bizimle koşacak herkese ihtiyacımız var. Belediye içerisinde çok deneyimli ve eğitimli arkadaşlarımız var. Bu işi bilen Ereğli yi tanıyan ekonomiyi bilen teknik insanlara ve başkana ihtiyaç var. Ben değil benden daha iyi yapabilecek birisi varsa ben onunla birlikte çalışmaya hazırım, Ereğli değişmeli. Değiştiremez, yeni çehre oluşturamazsak hepimiz bir yerlere gitmek zorunda kalacağız” dedi.

BEN ‘EROL ÇİVİCİ’OLARAK YOLA ÇIKTIM

Kendisinin ‘PROJE ADAYI’ olarak adlandırıldığı ile ilgili olarak kendisine sorulan soruyu yanıtlayan Çivici “Siyasete Anavatan partisinden başladım. Çok gençtim belediye meclis üyesi olduğumda. Bu işi iyi biliyorum. 10 sene Cumhuriyet Halk Partisi’nde meclis üyeliği yaptım. Ben meclis üyesi olmadım diye Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılabilirdim. CHP ye gönül verdim devam ediyorum. Birçok partiden o görev verildi. Sayın Uysal’dan önce de verildi. Başka bir partiye sırf koltuk sevdası için gitseydim, giderdim. Proje adayı diyebilirler ama ben kesinlikle Erol Çivici olarak yola çıktım. Tecrübeliyim. Belediyeyi bir çok kez temsil ettim. Bu konuda tecrübeme güveniyorum”

Gerçekleşen ziyaretten dolayı teşekkürlerini dile getiren Ereğli Gazeteciler Derneği başkanı Necati Günay ise konuşmasında “Sizin Çalışma arkadaşlarınız arasında birisi ‘Ereğli gazeteciler derneğine ziyaret edecek misiniz’ sorusuna ‘Biz Derneği tanımıyoruz’ şeklinde bir cevabı olmuş. Biz buna çok üzüldük ve tepkimizi de dile getirdik. Bununla ilgili olarak bizim her aday adayına her adaya kapımız açık. Ereğli’ye çivi çakacak herkesin yanındayız. Sizlere de çıktığınız yolda başarılar diliyoruz” dedi.

Ziyaret yapılan sohbetin ardından sona erdi.

Yorum Ekle