SON DAKİKA

CİVELEK GÜVEN TAZELEDİ

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odasının 37. genel kurulu gerçekleştirildi. İki adaylı girilen seçimlerde mevcut başkan Cevdet Civelek yeniden başkanlığa seçildi. 18 Ocak, 2014 19:28 Güncelleme: 18 Ocak, 2014 19:28 CİVELEK GÜVEN TAZELEDİ

Ereğli Şoförler ve otomobilciler odasının 37. genel kurulu 1117 üyenin 812 sinin katılımı ile gerçekleştirildi. Zonguldak Çevik Kuvvet ekipleri başta olmak üzere geniş güvenlik önlemi alınan kongrede üyeler tek tek arandı. Kongrede Divan Kurulu Başkanlığına Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun Seçildi.  Mevcut Başkan Cevdet Civelek ve Murat Akyüz'ün yarış genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kongrede mevcut yönetimin 4 yıllık faaliyet raporları ile denetim kurulu raporları okunarak, genel kurulun onayına sunuldu.  Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ile oy birliği ile kabul edildi.

Kongrede konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İki başkan adayını da tanıdığını ve her ikisinin de güzel hizmetler yapacağına inandığını dile getirdi. Posbıyık kantar konusuna da değindiği konuşmasında, Ereğli-Düzce arasındaki karayolunun 10. Kilometresinde bulunan kantarın Ereğli Belediyesi’nin girişimleri ile kaldırıldığını söyledi. Kantara kaçak olması nedeniyle mühür vurduğunu, bu nedenle de kendisinin ‘Devlete mühür vurulmaz’ diye uyarıldığını, başının belaya gireceğinin söylendiği ancak buna rağmen kantarı kaldırdıklarını belirtti.

Daha sonra başkan adayları Cevdet Civelek ve Murat Akyüz, yaptıkları konuşmaların ardından yönetim kurulunda bulunan isimleri üyelerini tanıttı.

Seçime geçilmesinin ardından 1117 üyeden kongreye katılan 812 üye oylarını kullandı. Saat 17.00 itibari ile kapanan sandıklardan çıkan oylardan 7 si geçersiz sayıldı. Kalan üyelerden 495 üyenin oyunu alan mevcut Başkan Cevdet Civelek yeniden başkan olurken güven tazeledi.  İkinci başkan adayı Murat Akyüz ise 310 üyenin oyunu aldı.

Seçimlerin sona ermesinin ardından başkanlığa yeniden seçilen Cevdet Civelek şoför esnafının birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu yapılan kongrede gösterdiğini, bundan dolayı da şoför esnafına teşekkür ettiğini söyledi.

Olaysız şekilde sona eren kongreye Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, MHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan ile çok sayıda şoför esnafı katıldı.

Yorum Ekle