SON DAKİKA

ÇİMENOĞLU,2013 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, basın toplantısı düzenleyerek Belediye’nin 2013 yılı çalışmalarını değerlendirdi. 29 Ocak, 2014 12:51 Güncelleme: 29 Ocak, 2014 12:51 ÇİMENOĞLU,2013 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, basın toplantısı düzenleyerek Belediye’nin 2013 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

Alaplı Belediyesi Aile Çaybahçesi’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında sinevizyon eşliğinde basın mensuplarına 2013 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ekonomik şartlar da göz önüne alındığında, Alaplı Belediyesi’nin 2013 yılında da iyi bir çalışma dönemi geçirdiğini söyledi.

Belediye olarak geçici hizmetler yerine kalıcı hizmetler vermeyi hedeflediklerini belirten Başkan Çimenoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Özellikle yol ve altyapı alanında, çalışma yaptığımız alanlarda uzun süreli çalışmalar yaptık. Bazı kesimler bunu eleştirdiler. Ancak biz, yaptığımız her hizmetin kalıcı olmasına ve uzun süre dayanıklı olmasına özen gösterdik. Bunun için, özellikli en küçük bir yağışta bozulan sorunlu yollardaki çalışmalarımız uzun sürdü. Çünkü, biz bu noktalarda sadece yol yapmadık. Yolun aynı zamanda yağmur suyu kanalı altyapısını, kaldırımlarını, yeşil alanlarını, refüjlerini yaptık. Özellikle yağmur suyu kanallarını yapmak bir yolun dayanıklılığı açısından büyük önem taşıyor. Biz bakım ve onarımını yaptığımız tüm yolların yağmur suyu kanallarını da yaptık. Haliyle çalışmalar biraz uzun sürdü. Bunun için biz, biraz da magazinsel bir şekilde yaptığımız yollara 30 yıl bozulmama garantisi verdik. “ dedi.

Belediyenin ekonomik durumuyla ilgili de bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, şöyle dedi:

“2013 yılında toplam net gelirimiz 12 milyon 784 bin lira; toplam net giderimiz ise 12 milyon 860 bin lira olarak gerçekleşti. Gelir gider gerçekleşme oranı %70’e, gelirin gideri karşılama oranı da %99 seviyesine ulaştı. Yani, ekonomik olarak da her geçen yıl biraz daha iyiye gidiyoruz. Kaynaklarımızı akılcı kullanıyoruz. “ dedi.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Önümüzdeki günlerde beş yıllık dönemin değerlendirmesini de yine bir basın toplantısıyla  kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Başkan Çimenoğlu, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemin projelerini de yine bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklayacağız. İlçemizde yapılması gereken hizmetler zaten belli. Projelerimizi bunlar üzerinde yoğunlaştıracağız. “ dedi.

 

Yorum Ekle