SON DAKİKA

Çiğdemli Köyü 4 Gündür mağduriyet yaşıyor

Kdz. Ereğli'de yoğun kar yağışının ardından köylerde elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle elektrik kesintisinin yaşandığını ifade eden vatandaşlar, mağdur olduklarını belirttiler. 19 Ocak, 2021 09:53 Güncelleme: 19 Ocak, 2021 09:53 Çiğdemli Köyü 4 Gündür mağduriyet yaşıyor

Kdz. Ereğli'de, kar yağışı ve kuvvetli fırtına nedeniyle elektriği kesilen köyler karanlıkta kaldı.

Kdz. Ereğli'ye bağlı bazı köylerde elektriksiz kalan köylerde, günlük hayatın durma noktasına geldiği ifade ediliyor.

Kdz. Ereğli bölgesinde bulunan birçok köy karanlıkta

Yaşanan mağduriyetlere tepki gösteren vatandaşlar, "Elektrik fatura tahsilatında bir kuruşundan vazgeçmeyen firma, işini sağlam yapsın ve bizleri de mağdur etmesin." şeklinde tepki gösterdiler.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin, kırsal kesimde ikamet edenleri her kış olduğu gibi bu kış da mağdur ettiğini belirten Çiğdemli Köyü sakinleri  3-4 gündür elektriklerin kesik olduğunu söyledi.

Durumu yetkili elektrik şirketine bildiriyoruz. 3 gündür gelip ilgilenen ve çalışan yok. Mağduriyetimiz ortada.  Buna bir çare bulunması gerekiyor." dediler.

Öte yandan; Çiğdemli Köyü'nde yapımı devam eden köprünün 1 ay içerisinde hizmete açılacağı AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt tarafından 17 Aralık 2021 Tarihin de açıklanmıştı.

Ancak yeni köprü hava muhalefi nedeniyle açılamadığı gibi, eski köprünün yıkılmasından dolayı köyde yaşayan vatandaşlar eski köprü yıkılmadan önce 5 dakika da ana yola bağlanıyorduk şimdi köprü yıkıldı 3-4 köy geçip anca ulaşabileceğimiz yere gitmeye çalışıyoruz. Köyümüz de mağduriyetler yetkililer tarafından bir an önce giderilsin talebin de bulundular.

 

 

 

Yorum Ekle