SON DAKİKA

Çiçek: "Kendimizi anlatmazsak, bizleri kimse anlayamaz"

Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Özel Bireyler Komisyon Başkanı, Özel Bireylerin Kalemi Yasin Çicek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısyla yayınladığı yazılı açıklamasın da, STK’lar, sendikalar ve siyaset arenasında temsiliyetimiz çok çok az" Dedi. 02 Aralık, 2021 16:18 Güncelleme: 02 Aralık, 2021 16:18 Çiçek: "Kendimizi anlatmazsak, bizleri kimse anlayamaz"

Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Özel Bireyler Komisyon Başkanı, Özel Bireylerin Kalemi Yasin Çicek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısyla yayınladığı yazılı açıklamasın da, STK’lar, sendikalar ve siyaset arenasında temsiliyetimiz çok çok az" Dedi.

Çiçek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Birçok kez belirttiğimiz gibi:

Ülkemizde yaşayan özel birey (engelli) sayısı hiçte azımsanacak bir sayı değil, ailelerini de eklediğimizde ülkemizin 4’te 2’si diyebiliriz. Maalesef STK’lar, sendikalar ve siyaset arenasında temsiliyetimiz çok çok az. Oysa özel bireylerin (engellilerin) ve ailelerinin çeşitli sorunları var.

Örneğin; Eğitim sistemimizin engel durumumuza uygun olmaması, sosyal yaşamda 21. Yüzyılda yaşanmaması gereken sorunlar ve toplumsal farkındalık kıtlığı. Biraz da iğneyi kendimize batırmamız gerekiyor.

Çünkü özel bireyler ve aileleri olarak biz kendimizi anlatmazsak, bizleri kimse anlayamaz. Anlamalarını beklemekte doğru olmaz. STK’lar, sendikalar ve siyaset gibi alanlarda temsiliyetimizin yokluğu; gereken sesin çıkmasını, kamuoyu oluşmasını engelliyor.

Siyaset: Halkı dinlemek, sorunlarına çözüm bulabilmek için yapılır. Kimsenin kuşkusu olmasın yaşanmakta olan sorunları yakından biliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Yönetimi ve Özel Bireyler Komisyonu olarak hem Genel Merkezimize hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Vekillerimize hazırladığımız raporları iletiyoruz. Kişisel çıkarları değil, özel bireylerimizin çıkarlarını ön planda tutuyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle özel birey ve ailelerimizin kayıtsız şartsız yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz.

YASİN ÇİÇEK

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KARADENİZ EREĞLİ İLÇE YÖNETİM KURULU ÜYESİ

ÖZEL BİREYLER KOMİSYON BAŞKANI

ÖZEL BİREYLERİN KALEMİ

Yorum Ekle