SON DAKİKA

CHP’li Demirtaş, dünya sağlık günü’nü kutladı

CHP, TTB’yi ziyaret ederek dünya sağlık günü’nü kutladı 07 Nisan, 2016 14:51 Güncelleme: 07 Nisan, 2016 14:51 CHP’li Demirtaş, dünya sağlık günü’nü kutladı

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve aralarında CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın da bulunduğu TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, Türk Tabipleri Birliği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyetini, Dr. Beyazıt İlhan başkanlığındaki TTB Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

    7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Özellikle cinsel taciz suçlarındaki artışa dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye'de yaşayan her 4 kişiden biri Antideprasan hap kullanıyor. Kullanılan kutu sayısı 26 milyonu geçti. Bu rakam çok önemli bir rakam. Aile kurumunda ciddi depresyon var. Her 5 evlilikten biri boşanma ile sonuçlanıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz uyuşturucu batağının maalesef içinde. Cinsel taciz suçlarındaki artış yüzde 449. Çocukların cinsel istismarındaki artış ise, yüzde 434, yüzde 500'leri neredeyse buldu. Beden ve ruh sağlığı açısından ciddi sorunları olan bir ülke ile karşı karşıyayız" dedi. 

CHP’Lİ DEMİRTAŞ, DÜNYA SAĞLIK GÜNܒNÜ KUTLADI

                7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutlayan CHP’li Ünal Demirtaş ise, sağlığın en temel insan hakkı olduğunu, tüm vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için doktorların meslek birliği olan Türk Tabipleri Birliği’nin bu konuda çok önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı.  Doktorların ve sağlık çalışanlarının haklarını, AKP döneminde birer birer kaybettiğini ifade eden CHP’li Demirtaş, sağlık çalışanlarının güç koşullarda görevlerini fedakarca yerine getirdiğini belirterek, CHP olarak sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi için her türlü desteği vereceklerini aktardı.

                Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Tabipleri’ne emanet edin” sözünü hatırlatan Demirtaş, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam diledi. 

Yorum Ekle