SON DAKİKA

CHP'den kuruluş yıl dönümü töreni

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli ilçe başkanlığı, partilerinin kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla Anıt önünde tören düzenledi. 09 Eylül, 2017 16:42 Güncelleme: 09 Eylül, 2017 16:42 CHP'den kuruluş yıl dönümü töreni

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’de partinin 94’üncü kuruluş yılı, Ereğli İlçe Örgütünce gerçekleştirilen törende kutlandı.CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş,  CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Ereğli İlçe Başkanı Ş.Sertan Ocakcı ve onlarca partilinin alkışlarla geldiği Atatürk Anıtı’ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi ardından Anıta CHP çelengi konuldu.

94 YILDIR HİÇ YOLUMUZDAN DÖNMEDİK

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Partinin İlçe Başkanı Ocakcı saltanatı yıkarak ülkeye demokrasi getiren bir partinin mensubu olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şu sözlerle konuştu:“Bizi yıkamadıkları, yıkamadıkça çıldırdıkları, karalamaya çalıştıkları, saltanatı yıkan ve 94 yıla bir cumhuriyet sığdıran, kocaman bir yüreğin partisiyiz. Bizlere demokrasi dersi vermeye çalışanlara hatırlatırız biz bu ülkeye demokrasiyi getiren partiyiz. Çünkü biz Cumhuriyetin ta kendisiyiz. Bugüne kadar 94 yıldır hiç yolumuzdan dönmedik. Bağımsızlığın, laikliğin, demokrasinin ve cumhuriyetin güvencesi biz olduk, biz olmaya da devam edeceğiz. Biz hiçbir tarikatın, cemaatin maşası olmadık. Ülkemizin şartları ne olursa olsun, koltuğun, sultanlığın partisi olmadık. Bizim adımız cumhuriyettir, halktır, demokrasidir, çağdaşlıktır. Bizler kanımızda yurtsever atalarımızın devrimci ruhlarını taşıyoruz. Bizler direniyoruz, mağrur ve başını dik tutanlarız."

CHP OLDUĞU SÜRECE ADALET VAR…

Milletvekili Ünal Demirtaş da, partisinin kuruluş aşamasındaki zorlu süreci anlattığı konuşmasında, CHP oldukça adaletin de var olacağını söyledi. Demirtaş, “savaş meydanlarında kurulan, bir cepheden öbür cepheye koşan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar tüm partililerimiz çok büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Dünyada kalan 4 büyük partiden bir tanesidir CHP, Türkiye'nin en köklü partisidir. CHP olduğu sürece cumhuriyet, demokrasi, temel insan ve hak hürriyetleri, kadın erkek eşitliği, çağdaşlık var. CHP olduğu sürece adalet var. Eğer CHP olmaz ise

bunların hiçbir tanesi olmaz" diye konuştu.

HEDEF CUMHURBAŞKANLIĞI

Milletvekili Şerafettin Turpcu, törende konuşmasında, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandıklarını belirterek, “çok büyük tahribatlar içerisindeyiz. Cumhurbaşkanlığı yarışını partimizin öncülüğünde bu yarışa hazırlanmalıyız. Parti içerisinde herkes değerlidir, herkes bir nefer olarak mücadele edecektir. Kimseyi kırmayacağız, kazanacağız" dedi. Turpcu, zaman zaman ise referandum ve yolsuzluk iddiaları üzerinden iktidarı da eleştirdi.  

Törene, çeşitli sevil toplum kuruluşu temsilcileri yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Yorum Ekle