SON DAKİKA

CHP’den alternatif kutlama…

Ereğli'de, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından “Alternatif 30 Ağustos Töreni” gerçekleştirildi. 30 Ağustos, 2017 12:27 Güncelleme: 30 Ağustos, 2017 12:27 CHP’den alternatif kutlama…

Atatürk Anıtı önündeki resmi kutlamaya katılan CHPKaradeniz Ereğli  İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ve Yönetim Kurul Üyeleri’nin yanı sıra partililer  törenin sona ermesinin ardından hep birlikte tören alanına gelerek Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. 

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, burada yaptığı konuşmada, Alanda toplananların özgürlüğün, vatan sevgisinin değerini iyi bilen, “Gazi ve Şehit soyundan kişiler” olduğunu vurguladı.

Ocakcı, 30 Ağustos Zaferi’nin tarihsel sürecinden bahseden konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;    “Ve işte o yıkıntıdan bağımsız bir Devlet, Cumhuriyet yeşeriyor. Şimdi, bayramlarımızı ve bazı değerlerimizi gözden çıkarma çabası içinde olanlar bilmeliler ki, bizim mayamızda ‘Zafer’ vardır. Bizim mayamızda ‘Zafer’i, ‘Bayram’ yapmak vardır. Bizim için zafer, emperyalizme karşı mücadelenin adıdır, ezilmiş halkın başkaldırışıdır. Bizim için Zafer tebessümdür.

Bayram kutlamalarımıza takmışlar ‘izinle’ olacak demişler. Bilmiyorlar mı ki, bizler, bu vatan için toprağa düşenlerden aldığımız izinle Bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. Hür yaşamış milletimin onuru ve temsilidir 30 Ağustos. Büyük Taarruz’u Zafer yapanlara, Zaferimizi Bayram yapanlara, İstiklal uğruna can verenlere selam olsun.”

CHP’liler, Atatürk Anıtı önünde hep birlikte günün anısına şehit ve gazi aileleri ile hatıra fotoğrafı  çektirmelerinin ardından sessizce dağıldılar.

 

Yorum Ekle