SON DAKİKA

CHP’de gergin açılış!

CHP’de gergin açılış! 09 Eylül, 2017 18:03 Güncelleme: 09 Eylül, 2017 18:03 CHP’de gergin açılış!

CHP’DE GERGİN AÇILIŞ!

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı’nın yenilenen parti binasının açılışına önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek ilçe kongresi tartışmaları konusunda yaşanan saflaşmalar damgasını vurdu. Konuşmacılara laf atmalar yaşandı. Ayrıca konuşmak üzeri kürsüye çıkan Vekiller, Belediye Başkanları ve teşkilat yöneticileri, parti içi gruplaşmalara yönelik eleştirilerde bulundu.

CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, partinin Zonguldak Protokolü, eski ve yeni yöneticilerinin kalabalık katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, aynı zamanda hem CHP’nin kuruluş yıldönümünü kutladıklarını, hem de aynı tarihte revizyonunu gerçekleştirdikleri parti binasının açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ocakcı, Serbest Muhasebeci ve ÖDP İl Başkanı Ali Deliak’ın vefatı dolayısıyla müzikli etkinliklerini sınırladıklarını belirterek, parti binasının yenilenmesinde katkı ve emek sağlayan partililere teşekkür etti. İlçe Başkanı Ocakcı, “Bu eser şu hale geldiyse hepimizin sayesinde gelmiştir. Kimse kimseden üstün iş yapmadı. Burası CHP. Burayı biz hep beraber yaptık, hep beraber kullanacağız. Burası Cumhuriyetin, halkın partisi” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Ahmet Altun, “Ulu önderimiz bu partiyi k urarken ilkelerini altı okla simgelemiş. Bu altı oktan herhangi birinden feragat edersek gideceğimiz yer şeriattır.  Bu bakımdan her türlü küskünlükleri bırakıp, birbirimizi iyi anlamamız, bu ilçe binasında bunları değerlendirmemiz gerekir, 2019 başkanlık seçimlerini alma mecburiyetimiz var” dedi.

DEMİRTAŞ’A LAF ATMALAR…

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, iktidara karşı mücadeleyi beraberce yapmanın önemini vurgulayarak
“Öncelikli olarak partililerimizin eski yöneticilerimizden dinlediğimiz şuydu. Binalarımız yoktu, kirada duruyorduk”

Demirtaş konuşurken, ilçe teşkilat binasının alımını gerçekleştiren ilçe başkanlarını hatırlayamayınca, toplantıda bulunan konuşması bazı partililer tarafından düzeltildi, bazı partililerin tepki içerikli laf atmasına maruz kaldı.

Demirtaş konuşmasına, “Kim aldıysa, kim kazandırdıysa, hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Binanın alınması çok önemliydi. Tadilatı yapıldı. Değişiklikler yapıldı. Herkesin bir emeği oldu onu anlatmaya çalışıyorum. 2011 seçimlerinden sonra gidip geldikçe yıprandığını görüyorduk. Yakışmıyordu. Yeni yönetim seçildikten sonra bir toplantı yapıldı ve değerlendirdik. Tadilat önerisinde bulundum. Araya darbe girişimi, halk oylaması girdi  bir türlü fırsat olmadı. İlçe başkanımız ve yönetim kurulumuz büyük bir olgunluk gösterdi ve yapımına başladık. Şu anda güzel bir eser çıkmış durumda” dedi. Demirtaş emeği geçenlere teşekkür etti.

Demirtaş,şöyle devam etti:

“Geçmişimizi bilmiyoruz. Kimdir bizim milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, genel başkanlarımız? Bununla ilgili bir çalışma yürüttük. Arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Tunalı Hilmi Bey bizim ilk milletvekilimiz Yenimahale’de evi var. 1918’de Atatürk’ün talimatıyla geliyor, Devrek Müdafaa-ı Hukuk Cemiyetiyle burada direnişi örgütlüyor. İlk mecliste Bolu Mebusu olarak Zonguldak’ı temsil etmek üzere Ankara’ya gidiyor. Bunları gençlerimiz bilmiyor. Benim de bilmediğim birçok şey varmış.  Mehmet Ali Pestilci’nin hayatını bilmiyordum, bu benim ayıbımdır. Suphi Konak’ı bilmiyordum bu benim ayıbımdır. Tarihimizi bilmiyormuşuz. İlçe başkanlarımız konusunda Sertan Başkanımız güzel bir çalışma yapmış. Ben Kadri Yılmaz beyin ilçe başkanımız olduğun bilmiyordum. Suphi Konak Beyin, Kemal Anadol da öyle…”

Demirtaş bir dinleyicinin “Partimizi tanımıyorsun” diye laf atması üzerine, “Partimizi tanımıyorsun demeyin, bu güzel günde bu hiç hoş değil, bir eksiğimiz vardı onu tamamlıyoruz” diyerek tepki gösterdi.  CHP Milletvekili “Türkiye zor bir süreçten geçiyor, bırakalım artık birbirimizle didişmeyi, kavga etmeyi” demesi üzerine de bir partili “O zaman listeyi teke düşürün” diyerek laf attı. Bunun üzerine partililer kendi aralarında tartışma yaşadı.

“SARAYDA MONARŞİ DÜŞÜNEN BİR GRUP VAR”

Demirtaş, herkesin kendi fikrini söyleyebileceğini belirterek söz vermek istemesine rağmen laf atanlardan söz alan olmayınca, “Kendi milletvekilinin görüşüne tahammül edemeyen arkadaşlara ben ne diyeyim o zaman?” dedi. Demirtaş, “2019’da çok önemli bir süreç bizi bekliyor. Şu koltuklarda ha o oturmuş, ha bu oturmuş. Hepimiz aynı partinin neferleriyiz. Demokratik olarak seçimlerimizi götürüyoruz. Türkiye’nin en demokratik partisi CHP. Diğer partilerde bu yok. Tabii ki yarışılacak ama sonuçlar belli olduktan sonra tabii ki birlik ve bütünlüğümüzü sağlamamız lazım. Üzülerek ifade ediyorum bunu başaramıyoruz. Kişisel hesapları bırakalım 2019’a odaklanalım. Türkiye güney Amerika, orta asya tipi bir otoriter rejime doğru evriliyor. Genel başkanımız bizlere bir ifadede bulundu. Sarayda monarşiyi düşünen, babadan oğula geçen yönetimi düşünen bir grup olduğunu belirtti. Bu noktaya doğru gidiyoruz. Onun için şurada bulunan güzide topluluğun bir ferdinin bir günlük çalışması da bizim için önemli. Eski alışkanlıklarımızı bırakalım. Demokratik rekabet olacak, olmalı da. Burası CHP: Ama bunu birbirimizi kırmadan, dökmeden yapalım.” Diye konuştu.

“REFERANDUMDA ORTADA OLMAYANLAR …”

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu da, “Bütün örgütlerimizde delege seçimleri var. Çok önemli süreçlerden geçtik. Tüm ilçelere göre konuşuyorum. Referandumda gerçekten layıkıyla ortada olmayanlar, çalışmalarımıza katılmayanlar, şimdi değişik ilçelerimizde maalesef partiyi basına düşürecek şekilde hakları olmadığı halde açıklamalar yapıyorlar” dedi.  Delege seçimlerinin çok şeffaf şekilde yapılacağını belirten Turpçu, “2019’un bir telafisi yok. Ereğli belediyesini kendi bariz hatalarımızla kaybettik, telafi edeceğiz ama 2019 seçimlerinin telafisi yok. Değişik ilçelerde arkadaşlar bir arada oturmuyor, çay içmiyor, nasıl olacak bu iş?” diyerek tepki gösterdi.

POSBIYIK: “BELEDİYE ALMAK KOLAY DEĞİL”

Önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık konuşmasında, Ereğli’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, “Ereğli’de demografik yapı değişti. Ciğerlerimize kadar işleyen yapıları her yerde görüyoruz. Belediyeyi almak, milletvekilerini almak, parlamenter sisteme geçmek için yapmak gerekenleri yapıyor muyuz sorgulamak lazım” diye konuştu.

CHP’de üç beş adayın çıkmasının kendisini sevindireceğini ama bugünkü günün o gün olmadığını belirten Posbıyık şöyle devam etti:

“Geçmişte siyasi kavgalrımız, hatalarımız olmuştur. Geçmişte Yaşar Balcı ile kavgalarımız oldu, siyaseten ayrı düştük. Şimdi konuşuyoruz. Başka arkadaşlarımız da olabilir. Hepsinden özür dilemeye hazırım. Çünkü bu ortamda kavgalı olmamamız lazım. Açılışını yaptığımız mekanda ufak tefek sesler çıktı. Buna hiç birimizin hakkı yok. Her kes hatalarını kabul edecek. Ben ediyorum.  Bizim el ele vermemiz lazım.

Ereğli’de sadece CHP tabanı ile belediye başkanı çıkarılamayağını belirten Posbıyık, “Zonguldak’ta CHP’li taban var ama Ereğli’den CHP oylarıyla belediye başkanı çıkmaz. Anap’tan, DYP’den, AK Parti’den sempati oyları alınabiliyorsa olur. Öyle belediyeyi almak kolay değil.Hüseyin Uysal iyi çalışmadı alır gideriz diye bir şey yok” ifadeleriyle parti içi bütünlüğün önemine dikkat çekti.”

Toplantının sonunda, Parti üyelerinden Ahmet Kurubacak, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakcı’ya kitap armağan etti. Toplantı, parti üyelerinin duygu ve düşüncelerini anlattığı bölüm ile devam etti.

 

Yorum Ekle