SON DAKİKA

Cezası onanan adam kendini eve kilitledi

Ereğli'ye bağlı Kandilli beldesinde yaşayan 39 yaşındaki Murat Akman karıştığı kavgadan dolayı mahkemenin verdiği 6 yıl 8 ay hapis cezasının Yargıtay'da onandığı haberini alınca kendisini eve kilitledi. Eve yaklaşılırsa elindeki bıçakla kendisini öldüreceğini söyleyen Akman, "Bir kavgaya cinayet cezası verilir mi?" diyerek yetkililerden yardım istedi. 29 Temmuz, 2015 10:18 Güncelleme: 29 Temmuz, 2015 10:18 Cezası onanan adam kendini eve kilitledi

İddiaya göre, Ereğli'de 2009 yılında arkadaşları ile birlikte alkol aldıkları sırada yanlarına gelen A.K.(60) isimli şahsın kendilerine ahlaksız bir teklifte bulunmasıyla A.K. isimli şahsı dövdükleri gerekçesi ile haklarında açılan tehdit hakaret, darp ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma davalarıyla devam eden mahkemede 5 kişiye 6 yıl 8 ay ceza verilmiş, verilen bu cezayı temyize gönderen Murat Akman, Yargıtay'ın 6 yıl 8 aylık cezayı onaması üzerine evinde eylem başlattı.

Eline aldığı ev ve piknik tüpünün yanı sıra benzin ve bıçakla eyleme başlayan Akman, verilen cezanın cinayet cezası ile aynı olduğunu ve kavgaya verilen bu cezanın çok fazla olduğunu söyledi.

Jandarma ekipleri, kendisi ile konuşmak için kapıyı açmasını istedikleri Murat Akman, eve girilmeye çalışıldığı anda tüpleri patlatacağını söyledi. Bunun üzerine jandarma ekipleri geri çekildi. Jandarma Bölük komutanı Yüzbaşı Gökhan Tufan da konuyla ilgili olarak elinden geleni yapacağını söyleyerek Akman'ı ekna etti. Evden çıkan Akman bir kez daha yetkililerden yardım istedi. Daha sonra ifadesi alınmak için karakola götürüldü.

Yorum Ekle