SON DAKİKA

ÇETİN, GMİS’İ ZİYARET ETTİ

Saadet Partisi (SP) Kozlu Belediye Başkan Adayı Yusuf Çetin ile Belediye Meclisi adayları 19 Şubat 2014 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ile görüştü. 19 Şubat, 2014 18:45 Güncelleme: 19 Şubat, 2014 18:45 ÇETİN, GMİS’İ ZİYARET ETTİ

Saadet Partisi (SP) Kozlu Belediye Başkan Adayı Yusuf Çetin ile Belediye Meclisi adayları 19 Şubat 2014 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ile görüştü.

Saadet Partisi’nden Kozlu Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu belirten Çetin, “Allah’ın izniyle Belediye Başkanı olduğumuzda Kozlu saadete erecek. Kozlu, maden havzamızın en önemli bölgelerinden biri. Ama maden işçilerimizin morali bozuk. Bizim Belediye Başkanlığımızda maden işçisinin yüzünü güldüreceğiz. Maden işçisi bizimle moral bulacak. Çünkü biz Allah’ın bize lütfu olan madenlerimize ve maden işçilerimize ayrı bir değer ve önem veriyoruz. Zonguldak Taşkömürü Havzası’nda 1 milyar 300 milyon ton rezerv var. Türkiye’nin yıllık 22 milyon ton taşkömürüne ihtiyacı var. Biz ise özel sektör ile birlikte ancak 3 milyon ton üretebiliyoruz. Türkiye’nin taşkömürü ihtiyacının önemli bölümünü Zonguldak’tan karşılanmasının zorunlu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kozlu’da önceki yerel seçimlerde aday olanların taşkömürüne alternatif olarak tersane projesini gündeme getirdiklerini belirten Yusuf Çetin, “Ancak ne tersane var, ne de alacaklarını söyledikleri 600 işçi. Biz Kozlu’nun bir maden kenti olduğunu asla unutmadan verdiğimiz sözleri tutacağız” dedi.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ ise ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Zonguldak denilince akla taşkömürü, taşkömürü denilince de Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) akla gelir. Ancak TTK, geçtiğimiz yıl tarihinin en düşük üretimini gerçekleştirdi. Çünkü tarihinin en düşük işçi sayısıyla çalışıyor. Biz GMİS olarak, TTK yönetiminin de talepleri doğrultusunda 2.5 yıldır kurumun işçi açıklarının giderilmesi için çaba harcıyoruz. TTK’nın üretimini artırması gerektiğini, bunun için de işçi alınması gerektiğini her platformda anlatıyoruz. Ancak işçi alımı henüz gerçekleştirilmiş değil. Biz kurumun işçi açıklarının bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi.

Seçimlerde başarı dileyen Uludağ, “Bizim her siyasi görüşe, farklı siyasi görüşlere sahip üyelerimiz, arkadaşlarımız var. Onlar hiç şüphe yok ki yaşadıkları ülke ve kent için, ekmek yedikleri kurum için adımlar atacağına inandıkları adaylara oy vereceklerdir. Adayların verecekleri sözlere ve parti programlarına bakarak kendilerine sahip çıkan partileri ve adayları tercih edeceklerdir” dedi.

 

Yorum Ekle