SON DAKİKA

Çaycuma, Devrek ve Gökçebey'de ki yatırımlar...

Geçtiğimiz günlerde Alaplı ve Ereğli, daha sonra Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerimize yapılan yatırımları ve hizmetleri Zonguldak basını ve kamuoyu ile paylaştıklarını kaydeden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerine yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 11 Mayıs, 2018 17:59 Güncelleme: 11 Mayıs, 2018 17:59 Çaycuma, Devrek ve Gökçebey'de ki yatırımlar...

Geçtiğimiz günlerde Alaplı ve Ereğli, daha sonra Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerimize yapılan yatırımları ve hizmetleri Zonguldak basını ve kamuoyu ile paylaştıklarını kaydeden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerine yapılan yatırım ve hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çaturoğlu, sözlerine şöyle devam etti; ilçelerimize yapılan bu yatırımları sıralayacak olursak;

“ULAŞTIRMA – SANAYİ YATIRIMLARI”

“FİLYOS LİMANI”

Cennet mekân Sultan II. Abdulhamit Han’ın yüzyıllık rüyası ve bölgemiz için de çok önemli olan Filyos Limanı İhalesi yapılmış, ancak bir türlü ihale süreci tamamlanamamıştı. İhale sürecinin biran önce tamamlaması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Kamu İhale Kurumu ile görüşerek girişimlerde bulunduk ve ihalenin sonuçlanmasını sağladık. Limanın ihalesi 538 milyon TL bedelle yapıldı. Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’ın da katılımı ile Aralık 2016’da temelini attık ve inşaatı devam etmektedir.

Filyos Limanı Projesi aynı zamanda geri sahasında oluşturulması planlanan Sanayi Bölgesi faaliyetleri nedeniyle Bölgesel Kalkınma projesidir. Batı Karadeniz illerinin gelişimi ve kalkınmasında önemli bir ivme kazandıracaktır. Cevher, konteyner, akaryakıt gibi çeşitli yük türlerine hizmet verecek olup, 25 milyon ton/yıl kapasiteye sahip olacaktır. Filyos Limanıyla birlikte Zonguldak’ın lojistik olma niteliği daha da pekişecektir. Proje kapsamında 2450 m uzunluğundan ana mendirek, 1370 m uzunluğunda tali mendirek ve 3000 m uzunluğunda (-14 m ve -19 m derinliğinde rıhtım yapılacaktır. Üst yapı tesisleri (hangar, depo, işletme binaları, yükleme-boşaltma binaları vb.) ve ekipman temini gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca limanın demiryolu – karayolu bağlantısı için çalışmalar başlatılmış ve Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Sanayi Bölgesi Demiryolu İltisak Hattı Bağlantısı (Gerekli Karayolu Bağlantısı Dahil) Etüt-Proje, Fizibilite ve Mühendislik Hizmetleri İşinin ihalesi Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 21.02.2018’de sözleşmesi imzalanarak işe başlandı

“FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ”

Filyos Endüstri Bölgesi sınırları Bakanlar Kurulunun 2017/10808 Sayılı kararı ile yeniden belirlendi. Bu alanda 10-40 hektar büyüklüğe sahip 8-10 parsel oluşturulması planlanmaktadır. Filyos Endüstri Bölgesi özellikle lojistik imkanları açısından büyük bir değer taşımaktadır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 120 milyon TL civarında bir harcama yaparak altyapıyla ilgili işlemleri tamamlamayı ve sanayicilerimize üretime hazır hale getirmeyi hedeflemektedir. Bölgeye 1,5 milyar dolarlık yatırım yapılması öngörülmektedir. En önemlisi de bu yatırımların sonucunda bölgemizde 12 bin civarında istihdam oluşması hedeflenmektedir. Yerli otomobilin bölgemizde yapılması için de girişimlerde bulunduk.

“ÇAYCUMA SERA OSB”

Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas OSB (Sera OSB)’nin kurulması, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandı. İl Tarım Müdürlüğünce fizibilite çalışmaları devam ediyor. Karamusa, Erenköy, Şeyhoğlu Ayvazlar köyleri arasına yapılacak olan SERA OSB projesi tamamlandığında doğrudan 3000 kişinin istihdamı sağlanmış olacaktır.

Diğer taraftan, Çaycuma OSB Bölge İdare Binasının inşaatı da tamamlanarak hizmete girdi.

“MİLLİ EĞİTİM YATIRIMLARI”

Hayırsever vatandaşımız tarafından yaptırılan 24 derslikli Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatına başlandı. 2018-2019 yılı eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında hizmete girmesi planlanmaktadır.

2016 yılı yatırım programına alınan Çaycuma Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 2 atölye yapılması için arsa üzerinde zemin etüdü yapıldı, ihale aşamasında. En kısa zamanda ihalesi yapılacaktır.

Çaycuma 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulunun ihalesi yapıldı, inşaatı devam ediyor. 2018-2019 yılı eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında hizmete girmesi planlanmaktadır.

 

Çaycuma 4 derslikli Anaokulu inşaatı tamamlandı 2018-2019 eğitim öğretim döneminde hizmete girecektir.

Yıkım kararı verilen Gökçebey Ortaokulunun yerine 24 derslikli yeni bir okul yapılması programa alındı. Zemin etüt ve ihale süreci devam etmektedir.

Devrek İmam Hatip Ortaokulu (16 derslik) inşaatı tamamlandı. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde hizmete girecektir.

2016 yılında yatırım programına alınan Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi 24 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonunun ihalesi yapıldı. İnşaatı %70’ler seviyesine geldi. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde açılması planlanmaktadır.

Devrek Sabahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi Çok Amaçlı Spor Salonu ve Konferans Salonu inşaatı tamamlanarak hizmete girdi.

Ayrıca Devrek Karşıyaka İlkokuluna 8 derslik ek bina yapılması ve Yazıcık’a 4 derslikli ilkokulun yapılması için ihale süreci devam etmektedir.

“SAĞLIK YATIRIMLARI”

Çaycuma Devlet Hastanesi 75 Yataklı Ek Hizmet binası tamamlanarak 2017 yılında hizmete girdi.

Gökçebey 20 Yataklı Entegre Hastanesi+112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ihalesi yapıldı inşaatı devam etmektedir.

Nebioğlu 3 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ihalesi yapıldı, inşaatı tamamlanmak üzere.

Saltukova 7 Aile Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Perşembe 7 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi +112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Devrek Yenimahalle 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu yatırım programına alındı.

“GENÇLİK SPOR YATIRIMLARI”

Devrek 300 kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu inşaatı tamamlandı, kabul aşamasında, İnşallah Eylül 2018 de hizmete girecektir.

 

Çaycuma ilçemize yapılacak olan 1000 öğrenci kapasiteli (500 kız + 500 erkek) Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdunun proje çalışmaları tamamlandı, ihale hazırlık süreci devam emektedir.

Çaycuma Antrenman Salonu yapılması için Bakanlıktan ve Spor Toto Teşkilatından ödeneği çıktı. Önümüzdeki ay ihalesi yapılacak.

Nebioğlu’na Sentetik Spor Sahası yapılması için Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüşerek Spor Toto Teşkilatından ödenek aktarılmasını sağladık. Sözleşme imzalandı, sahanın yapımı devam etmektedir.

Devrek 2000 kişilik Spor Salonunun projesi tamamlandı. İhalesi bu yıl içerisinde Bakanlık tarafından yapılacaktır.

Gökçebey ve Filyos’a sentetik saha, soyunma odası ve tribün yapılması, ayrıca Saltukova’ya Gençlik Merkezi ve Spor Salonu yapılması için Bakanlık nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir.  

“TOKİ YATIRIMLARI”

Devrek 271 konut ve sosyal donatıların ihalesi 2016 yılında yapıldı. İnşaatı devam ediyor, bu yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir.

Çaydeğirmeni Emekli TOKİ Konutları; 427 konut ve sosyal donatıların ihalesi yapıldı, inşaatı devam etmektedir.

Gökçebey 394 konut ve sosyal donatıların ihalesi 2015 yılında yapıldı. Konutlar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Bakacakkadı 255 konut ve sosyal donatılan ihalesi 2016 yılında ihalesi yapıldı. Konutlar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Çaycuma 380 konut ve sosyal donatıların ihalesi yapıldı, inşaatı devam etmektedir.

“ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK YATIRIMLARI”

Çevre kirliliğinin giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, Bakacakkadı Belediyesine Çöp Toplama Aracı, Çaycuma Köylere Hizmet Götürme Birliğine Çöp Konteyneri, Devrek Belediyesine Çöp Toplama Aracı, Filyos Belediyesine Vidanjör, Nebioğlu Belediyesine Çöp Konteyneri ve Saltukova Belediyesine Vidanjör hibe edilmesini sağladık.

 

Diğer taraftan İller Bankasından 2016-2017 yıllarında İl Özel İdaresi ve belediyelerimizin, alt yapı, kanalizasyon, içme suyu şebeke hatlarının yenilenmesi, kilitli parke taşı, çevre düzenlemesi, iş makinesi alımı, atık su arıtma tesisi projeleri ile köy konağı yapımları için 14.493.780 TL hibe, 56.563.650 TL de kedi kullandırılmıştır.

 

“DHMİ-KARAYOLLARI VE DDY YATIRIMLARI”

 

Zonguldak Havalimanının yurt içi uçuşlarına açılabilmesi için Havalimanı yönetimi ile birlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birkaç toplantı yaptık. Ardından Ekim 2017 de Partimizin Afyonkarahisar İstişare toplantısında Bakanımız Sn. Ahmet Arslan ile görüşerek Aletli İniş Sistemi (ILS) Cihazının kurulması için söz aldık. Bunu üzerine çalışmalar başladı İnşallah bir ay içerinde tamamlanacaktır.

Filyos şehir içi geçişi BSK çalışması devam emektedir.

Perşembe OSB Yolu köprülü kavşak çalışması devam etmektedir.

Devlet Demiryolları Genel MüdürlüğünceFilyos ve Saltukova istasyonlarına yaya üst geçitleri yapıldı.

 

“DSİ YATIRIMLARI”

FİLYOS ÇAYI 5. KISIM TAŞKIN KORUMA

Filyos Çayında; 10060 m taş tahkimatlı sedde, 20 adet taban kuşağı ile menfez imalatları, Abdalpaşa Deresinde; 1400 m ağırlık duvarı, 700 m taban kaplaması ve korkuluk, Karaderede; 477 m ağırlık duvarı, 255 m taban kaplaması ve korkuluk yapılması işinin ihalesi 27.12.2016 da yapıldı. 04.07.2017 de sözleşmesi imzalanarak işe başlandı. İnşaatı devam etmektedir.

Çaycuma Nebioğlu 1,2,3,4,5 Nolu Kuru Dere Taşkın Koruma inşaatı ile Devrek Özbağı Deresi Taşkın Koruma inşaatı devam ediyor. Her iki taşkın koruma inşaatları bu yılsonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir.

 

Çaycuma Çömlekciler Köyü Soğuksu Deresi Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı ile Devrek Derebulaca ve Eveyikli Köyleri Bulaca, Binnaz ve Kuru Dere Tersip Bendi ve Islah Sekisi Yapımı ihaleleri tamamlandı, yer teslimleri yapıldı.

Devrek İlçe Merkezi Devrek Çayı ıslahı; inşaatı devam etmektedir.

Devrek Ataköy Karasu (Uzunöz) Deresi ıslahı; 2018 yatırım programına girdi.

Gökçebey Örmeci Köyü Örmeci Deresi Taşkın Koruma inşaatı devam ediyor.

Çaycuma Perşembe Deresi Taşkın Koruma inşaatı ile Devrek Karakoçlu Köyü Çaylarla Deresi ve Sofular Köyü Çengere Deresi Taşkın Koruma inşaatları tamamlandı.

 

Çaycuma Nebioğlu Madenler Göleti (sulama amaçlı) projesinin çalışmaları devam etmektedir.

Yapılan yatırımların ve hizmetlerin ilçelerimize hayırlı olmasını diliyor, Zonguldak halkımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.

Yorum Ekle