SON DAKİKA

Çaturoğlu, çözüm arayışında

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Plan ve Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Kdz. Ereğli’deki tersaneler bölgesindeki krize çözüm bulmak için tersanecilerle birlikte Milli Savunma Bakanlığı’nda çözüm arayacağını bildirdi. 04 Mayıs, 2016 11:09 Güncelleme: 04 Mayıs, 2016 11:09 Çaturoğlu, çözüm arayışında

Çaturoğlu, bakanlığın gemi projelerinin Kdz. Ereğli’deki tersanelere verilmesini isteyecek.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Çaturoğlu kamuoyunu şu şekilde bilgilendirdi:

Bilindiği gibi 2008 dünya ekonomik krizi en fazla Kdz.Ereğli’de Kurulu tersanelerimizi etkilemiştir. Kriz öncesi binlerle ifade edilen çalışanların sayısı birkaç yüz sayısına kadar düşmüştür. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Savunma Bakanlığımızın bütçesi görüşülürken Sayın Bakanımızdan bu krizin aşılması için sürdürülen “MİLGEM” Milli Gemi Projelerinden biri veya bir kaçının Kdz.Ereğli tersanelerinde inşa edilmesi hususunda yardım talep etmiştim. Bunun ardından Sn. Bakanımızdan ağırlıklı olarak tersane sahiplerinden oluşacak bir heyet olarak çalışma toplantısı için randevu talep ettik.

(Bu heyette Ereğli TSO, MÜSİAD) gibi meslek kuruluşları, Kdz. Ereğli’de tersane sektörün de faaliyet gösteren iş adamları, AK Parti Zonguldak İl Başkanı ve Kdz. Ereğli ilçe Başkanı hazır bulunacaklardır.) Çalışma toplantısı 05 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 13:30’da Milli Savunma Bakanlığında yapılacaktır. Toplantıda Sn. Bakanımız İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ile Düzce Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü’de hazır bulunacaktır.”

 

Yorum Ekle