SON DAKİKA

Çanakkale’yi anlatacak

Çanakkale’yi anlatacak 14 Ekim, 2017 16:36 Güncelleme: 14 Ekim, 2017 16:36 Çanakkale’yi anlatacak

Dünyanın En Yaşlı ve Son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, Dünya Barış Elçisi, Araştırmacı Turgut Kaçmaz, Batı Karadeniz illerinde sergi ve konferans etkinliklerine katılacak.

Kaçmaz, Değişim Muhabirine yaptığı açıklamada sağlığı elverdiği ölçüde Çanakkale Savaşlarını ve babası Hüseyin Kaçmaz’ı anlatmaya devam edeceğini söyledi.

Bu kapsamda Karabük, Safranbolu ve Kastamonu illerinde sergiler açacağını ve konferans vereceğini ifade eden Kaçmaz şöyle konuştu:
“18 Ekim saat 14.00’te Karabük Nikah Salonu’nda sergi açacağım ve konferans vereceğim. Konferansımıza Ankara’dan Avusturalya büyükelçisi de katılacak. Yeni Zelanda Büyükelçisinin ise programının uygun olması halinde katılacağı bildirildi.. 24 Ekim’de ise Safranbolu’da sergi açıp konferans vereceğim.  28-29-30 Ağustos’ta Safranbolu Eski Çarşı Cinci Han’da sergi açacağım.  1 Kasım’da da Karabük Üniversitesi’nde konferans vereceğim.”

Kaçmaz, Karabük’ten Kastamonu’da düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde sergi açacağını , daha sonra vaktin müsait olması halinde Mengen’e geçeceğini bildirdi.

BARIŞ ELÇİSİ…

Turgut Kaçmaz, babası Hüseyin Kaçmaz’ın  “Çanakkale’de çok sayıda milletin savaştığını ancak tarihi yarımadanın artık barış yarımadası olarak anılması gerektiğini” her yerde anlattığını ve bu mesajı yaydığını söyledi.

Bilindiği gibi Dünyanın En Yaşlı ve Son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz, 1912'de Balkan, 1915'te Çanakkale ve 1922'de Kurtuluş Savaşı'na katılmıştı. Hüseyin Kaçmaz Conkbayırı'nda gazi olmuş, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde gösterdiği kahramanlıkla İstiklal Madalyası'na layık görülmüştü. Kaçmaz’ın Çanakkale’de, 57. Alay Şehitliği girişinde bir heykeli bulunuyor.

Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz, babasının 1994’te 110 yaşında ölmesinin ardından   Çanakkale'deki kahramanlık ruhunu yansıtan sergileriyle  genç nesle Türk askerinin destanını anlatıyor. Turgut Kaçmaz, bu kapsamda İngiltere, Avusturalya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde de sergiler açması dolayısıyla Dünya Barış Elçisi unvanına da layık görüldü.

 

 

Yorum Ekle