SON DAKİKA

Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yılı Kutlu Olsun

Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yılı Kutlu Olsun 17 Mart, 2018 05:48 Güncelleme: 17 Mart, 2018 05:48 Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yılı Kutlu Olsun

Zonguldak’ta Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. 

ÇATUROĞLU; 18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ, TARİHTE "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" DESTANININ YAZILDIĞI, BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN ALTIN HARFLERLE İŞLENDİĞİ ŞANLI, BÜYÜK BİR DESTANDIR 

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Milletvekili Çaturoğlu yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “18 Mart Çanakkale Zaferi; 1. Dünya Savaşı‘nın seyrini değiştirerek, tarihte "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" destanının yazıldığı, bağımsızlık mücadelemizin altın harflerle işlendiği şanlı, büyük bir destandır.

 

Bu şanlı destan Çanakkale‘nin sularına, Conkbayırı‘na, Anafartalar’a yazılmış; Yahya Çavuşlar, Koca Seyitler, Kınalı Aliler ve 57. Alayıyla dünyaya mal olmuştur. Bu destan; yavrularını, eşlerini, düğüne gönderir gibi şehadete gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir. 

 

18 Mart Çanakkale Zaferi,  dünya tarihinin en büyük destanlarından biri olduğu kadar, Kurtuluş Savaşından Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda aziz milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesidir. Aziz milletimiz; bugünün güçlü ve lider ülkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tohumlarını o gün Çanakkale'de attı. Onların emaneti olan vatanımız bizim için kutsal bir mirastır. Milletçe bu mirası ebediyen omuzlarımızda taşıyacak, şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yaraşır bir şekilde daha aydınlık yarınlara taşımaya var gücümüzle devam edeceğiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

 

İstiklal şairi Mehmet Akif’in “Çanakkale Şehitlerine” dizelerindeki deyişiyle;

 

Âsım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek:

 

İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek.

 

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

DEMİRTAŞ: "ÇANAKKALE ZAFERİ BİR DESTANDIR! "

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

 

CHP’li Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

 

“Çanakkale Zaferi; ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan ve tarihe "Çanakkale Geçilmez" sözü ile yazılmış bir destandır. 

 

Çanakkale Zaferi’nde, farklı etnik milliyetten oluşan milyonlar ulus olma bilinci ile hareket etmiştir. Kahramanlık ve cesaretle verilen büyük mücadele, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güçlü liderliği sayesinde kazanılmıştır.   

 

Büyük Önder Atatürk’ün, vatan sevgisi ile birleşen askeri dehası sayesinde kazanılan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın yol haritası olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü Çanakkale’de yazılmıştır. Milletimizin büyük zorluklar ve eşi benzeri olmayan fedakârlıklarla kazandığı, vatan ve Cumhuriyet  sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Çanakkale’de verilen onurlu ve kararlı özgürlük direnişi Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar sarsılmaz temeller üzerine oturtulduğunun göstergesidir. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferimizin 103.yılında, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve bugüne kadar vatanımız için kanının son damlasına kadar mücadele etmiş olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi büyük bir saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” 

 

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, bugün ay yıldızlı bayrağın altında huzur ve güven içinde yaşamamıza vesile olan, cumhuriyetin mimarları yüce ecdadın en güzel eserlerinden biri “Çanakkale Zaferi”nin 102. yıldönümünü idrak ettiklerini belirtti.

İstiklal ve bağımsızlığımıza kast eden düşmanların yüzyıllar boyu hüküm sürüp özgürce yaşadığımız topraklara cebren ve hile ile saldırdığını, kendi topraklarımızdan bizi atmak istediğini ifade eden Vali Çınar şunları kaydetti: “Kahraman ecdadımız buna izin vermemiş, gereken azim ve mücadeleyi göstererek topraklarımızı savunmuştur. “Biz aslında kimiz?” sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale’ye bakmalıdır. Anadolu’dan Ortadoğu’ya, Balkanlardan Kuzey Afrika’ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale’de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır.

Geçmişimizden aldığımız ilhamla şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı mukaddes vatan toprakları üzerinde yaşamanın bilinciyle aziz hatıralarına saygı duymalı ve evlatlarımıza bu bilinci aşılamalı, geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere sonsuz minnet ve şükran borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” 

“BAĞIMSIZLIK SAVAŞININ TEMELLERİ 103 YIL ÖNCE ATILDI…”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ‘18Mart1915ÇanakkaleZaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 103’uncu yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.ÇanakkaleZaferi’nin, Türk Tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanı olduğunu belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; Türk bağımsızlık savaşının temellerinin,Çanakkalesularında Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmış olmasını belirterek, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

“ÇanakkaleZaferi, bağımsızlık uğruna,canını seve seve feda etmeyi bir görev bilen aziz şehitlerimizin başarısı ve destanıdır. Elde etmiş olduğumuz bu muhteşem zafer, vatanımızın bütünlüğü ve ulusumuzun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin de en büyük ispatı olmuştur.ÇanakkaleDeniz Zaferi, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrıcaözelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık uğrunacanını veren Türk milletinin kahramanlık destanıdır.Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyada da “ÇanakkaleGeçilmez” gerçeğini kabul ettirmiş, toplumlara örnek rehber niteliği taşır ve Aziz Türk Milleti’nin varlığını en net şekilde ortaya koymuştur. ÇanakkaleZaferi’ni kazandıran kahramanlarımızın, cesaretini, vatanını savunmak için verdiği onurlu direnişi iyi algılamalı ve bu vatan için nelerin feda edildiği gelecek kuşaklarımıza da iyi anlatılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle,18MartÇanakkaleDeniz Zaferi’ni ve Şehitleri Anma Günü’nün 103’uncu yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

“ULUSUN YAZGISINI DEĞİŞTİREN ZAFER!”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle;

“18 Mart 1915 tarihinde Türk Askeri ve Komutanlarının büyük fedakârlıklarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olarak askeri ve siyasi alandaki başarılarıyla ulusumuzun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş büyük bir zaferdir.

Çanakkale Savaşları’nın büyük kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı, ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı olmuştur.

İstanbul’u işgal etmek isteyen müttefikler Çanakkale Boğazı’nda karşılarında azimli ve fedakâr Türk Ordusu’nu bulmuştur.

Deniz savaşı 18 Mart 1915’te müttefiklerin ağır yenilgisiyle sonuçlanmış, hemen ardından başlatılan ve 9 Ocak 1916 tarihine kadar süren kara savaşı ise müttefiklerin topraklarımızı terk etmesiyle sona ermiştir.

Türk Askeri, dünyanın en gelişmiş silahlarına ve büyük ordulara sahip müttefiklere karşı kararlılıkla ve fedakârca savaşırken, Çanakkale Zaferi’yle dünya yeni bir liderin, Mustafa Kemal’in doğuşuna tanıklık etmiştir.

Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı 18 Mart tarihi, aynı zamanda Şehitler Günü olarak kabul edilmiştir.

Bugün Afrin’de, sınır ötesinde, ülkemiz üzerinde oynanan emperyalist oyunları boşa çıkartma mücadelesi verirken şehit olan kahraman askerlerimizi ve tüm terör şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü ve Şehitler Günü’nde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve vatan, ulus, bağımsızlık ve demokrasi uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, rahmet, saygı ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz”.

Yorum Ekle