SON DAKİKA

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle 10 Ocak Cuma saat 13.00'de , Kdz.Ereğli Atatürk anıtı önüne Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından çelenk koyulacağı açıklandı. 09 Ocak, 2014 09:58 Güncelleme: 09 Ocak, 2014 09:58 ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle 10 Ocak Cuma saat 13.00'de , Kdz.Ereğli Atatürk anıtı önüne Ereğli Gazeteciler Derneği tarafından çelenk koyulacağı açıklandı.

Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı İ.Necati Günay yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;“Tarihsel gelişim seyri içerisinde basın, özellikle 19. yüzyılın son çeyreğinden itibaren toplum vicdanının sesi olmuştur.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ Fazilet Adaları’ olarak betimlediği yerel basın, bu kapsamda Anadolu’nun dört bir yanında fazilet örneği ve özveriler sergilerken; bir yandan da evrensel ve demokratik değerlerin halka iletilmesinde dönemin şartları çerçevesinde son derece fonksiyonel olmuştur.

Küresel kapsamlı teknolojik gelişmeler her ne olursa olsun yerel basın, toplumsal sağduyunun sesi olması itibariyle, hiçbir dönemde önemini yitirmemelidir.

Hatırlanacağı üzere, yerel gazetecilere Sarı Basın Kartı affı sağlanması için başlatmış olduğumuz kampanya geniş yankı uyandırmış ve bu konuda sesimizi Ankara’ya ulaştırarak bu imkanı sağlamış olduk.

Bu duygu ve düşüncelerle bölgemizde görev yapan değerli gazetecilerimizin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ nü kutluyor, bölgemizde dünden bugüne yerel basına emeği geçen tüm çalışanları vefa ile anarken 2014 yılında huzur ve esenlikler diliyorum.”

Yorum Ekle