SON DAKİKA

ÇAKIR:"BAŞARILIYIZ"

Çakır:" Belediye Başkanımıza kamuoyunun en az 6 ay zaman tanıyacağını düşünüyorum.Kadrolarda yeni yeni oturduğu gözükmektedir." 31 Ağustos, 2014 17:11 Güncelleme: 31 Ağustos, 2014 17:11 ÇAKIR:"BAŞARILIYIZ"

Ereğli’de  2012 yılı Aralık ayında  AK Parti İlçe Başkanlığına atandığından buyana  çalışmalarıyla dikkati çeken ve ’’En önemli görevlerimiz arasında Ereğli Belediyesini Ak Parti saflarına katarak Ereğli’nin daha çağdaş, daha duyarlı ve daha iyi hizmet almasını sağlayacağız’’diyerek hedefini  gerçekleştiren 37 yaşındaki genç  siyasetçi Fatih Çakır bu sayımızın röportaj konuğu oldu. AK Partili Ereğli Belediyesinde   Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek’in Hal Müdürlüğüne atanması krizinden önce  hazırladığımız sorularımızı  kısa süreli tatil için gittiği Trabzon’un yaylalarından yanıtlayan Çakır, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası oluşacak yeni siyaset ile yerel yönetimlere ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Genel merkez tarafından İlçe Başkanlığına atanan Çakır, göreve atandığı günlerde hedef belirlemiş ve,’’ “En önemli görevlerimiz arasında Ereğli Belediyesini Ak parti saflarına katarak Ereğli’nin daha çağdaş, daha duyarlı ve daha iyi hizmet almasını sağlayacağız…Ereğli'de herkesimi temsil eden birlik ve beraberliğin üst düzeye çıktığı güçlü bir yönetim oluşturma hedefi ile yola çıktık’’demişti. AK Parti, yerel seçimi kazanarak Ereğli’de  CHP’nin egemenliğine son verirken yeni bir dönem başlamıştı.

Çakır, mini röportaj niteliğinde  Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucu ve değerlendirmesi ile  AK Parti’de yenşi siyaset dönemine ilişkin sorularımızı yanıtladı.Kısa süreli tatil için gittiği köyünün yaylalarından yanıtlarını gönderen Çakır ile söyleşimizi okurlarımızla paylaşıyoruz.

Geçtimiz hafta Cumhurbaşkanlığı seçini yaşadık. Ereğli’de kent merkezindeki oylarda gerileme görülürken  kırsal kesim oyları  sonucu etkiledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz.?

Ereğli’mize yakışır en ufak bir tartışma yaşanmadan bir seçim geçirdik öncelikle bundan dolayı tüm siyasi partilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.Kent merkezinde oylarımızın 30 mart seçimlerine göre düştüğü iddia ediliyor,geçerli oy sayısına bakıldığı zaman 30 mart ile 10 ağustos seçimlerindeki fark daha net anlaşılacaktır.Yerel seçimlerde  % 44 oy almıştık,10 ağustos seçimlerinde merkezde % 47 oy aldık.Belde ve köylerimizde oy artışımız merkezden daha fazla olmuştur bunun sebeplerini ayrıntılı değerlendirip rapor olarak genel merkezimize vereceğiz.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Türkiye  ve AK Parti yeni bir sürece girdi.Yeni Genel Başkan seçimi ,Yeni Hükümetin Kurulması  parti içinde ayrılmaya yol açar mı ?

Bizim Partimiz Millete hizmet için kefen giymeyi göze alabilenlerin yönettiği Partidir.Bundan öncede çok kez partimizi sandıkda yenemeyenler içeride bölünme olur mu yada demokrasi dışı uygulamalardan medet beklemişlerdir.Bu beklentileri her zaman boşa çıktığı gibi bu beklentileri de boşa çıkacaktır.

Genel Başkan seçildikten sonra Ak Parti’nin izleyeceği siyaset 2015 Haziran ayındaki genel seçime nasıl yansır ?

Olumlu yansıyacağı kanaatindeyim.İstikrar ve uyum yapılacak olan yatırım ve hizmetleri artıracağından halkımızın teveccühünün artarak devam edeceğini düşünüyorum.

Yerel seçimlerden buyana Belediyede bir türlü arzulanan kadro oluşturulamadığını gözlemliyoruz. Deneme-yanılma yönteminden ne zaman vazgeçilerek ekip çalışmasına geçebilecek misiniz.?

Belediye Başkanımıza  kamuoyunun en az 6 ay zaman tanıyacağını düşünüyorum.Kadrolarda yeni yeni oturduğu gözükmektedir.Belediyemiz Kırmacı’ya bir gençlik merkezi için arsa tahsis etti.ikinci olarak Gülüç -Kepez arası asfaltlanmasında ciddi alt yapı desteği sağladı.Üçüncü olarak çok iyi bir Ramazan ayı etkinlikleri yaptı,Dördüncü Belediye hizmet binasını tek yere toplama kararı alarak yönetim kabiliyetini artıracak hizmetlerin daha seri gerçekleşmesine fırsat oluşturacaktır.Boşalan belediye binalarını da kiraya vererek ciddi manada gelir elde edecektir.

Paralel yapıyla ilgili olarak  Ereğli’de bir eğitim kurumuyla bazı işadamlarının

defterleri incelemeye alınmış. Ne dersiniz ?

Maliye Bakanlığı zaman zaman mükellefi olan şirketlerde incelemeler yapmıştır .Bu da onların görevidir,bu tür incelemelere farklı anlamlar yüklememek gerekmektedir.Her vergi mükellefi dönem dönem defterleri incelenebilir bu da sıradan bir incelemedir diye düşünüyorum.

S.Rota Haber aracılığıyla  vereceğiniz mesajı alabilir miyiz ?

Bizim yapmamız gereken en önemli işin Ereğli’de istihdamı artırmak olduğunu düşünüyorum .bu konuda ben dahil bütün yetkili ve sorumluların insiyatif kullanması gerektiğini düşünüyorum.İstenilen birlikteliği sağlamamız halinde Ereğli çok daha mutlu ve huzurlu bir Ereğli olacağına inanıyorum

 

 


Yorum Ekle