SON DAKİKA

Çakır, Ormanlı beldesinde incelemelerde bulundu

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Ormanlı beldesinde incelemelerde bulundu. 04 Şubat, 2016 17:05 Güncelleme: 04 Şubat, 2016 17:05 Çakır, Ormanlı beldesinde incelemelerde bulundu

Beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, AK Parti Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün ve Karadeniz Ereğli İlçe Teşkilatı Yöneticileriyle birlikte ilk olarak beldeye yapılacak toplu konutların yapılacağı arsada TOKİ yetkilileri ile birlikte incelemede bulunan Çakır; bu sene içerisinde temel atmaya çalışacaklarını ifade etti. 

Ormanlı’ya yapılacak TOKİ konutlarını çok önemsediklerini belirten Çakır, konutlarla ilgili şunları söyledi:

“Ormanlı’nın TOKİ’ye ihtiyacı vardı, Ormanlı halkına da sözümüz vardı. Ormanlı Belediye Başkanımız, Ormanlı Belde Başkanımız ve Milletvekilimiz Sayın Faruk Çaturoğlu ile birlikte bu projeyi yakından takip ediyoruz.

 TOKİ binalarının yapılacağı arsada zeminle ilgili incelemelerde bulunmak üzere, TOKİ yetkilileri Ormanlı beldemize geldiler. Biz de yerinde görelim dedik ve kendilerine eşlik ettik. Zemin etüt çalışmaları tamamlandıktan sonra kaç konut olacağı, konutların ne şekilde olacağı ve ücretleri zaman içerisinde belirlenecek. Ormanlı için en kıza zaman ne zamansa, biz o zamana bunu tamamlamaya çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde temelini atıp, önümüzdeki yıl da konutları insanların oturumuna açmayı planlıyoruz. Konutların rağbet göreceğine inanıyoruz. Bu konutlar biraz ekonomik olacak. O bölgede kaloriferli modern bir daireye baktığınız zaman, onlara göre çok daha ekonomik olacak. O bölge, civarındaki köylerle birlikte emeklilerimizin yoğun olduğu bir bölge. Belli bir kotasını emekli kotası yapacağız, belli bir kısmını esnaf ve işadamlarına ayıracağız. Bundan dolayı birinci bloğun çok rahatlıkla dolacağını, ilerleyen yıllarda da ikinci bloğa talep olacağı kanaatindeyiz. Ormanlı bunu hissettiriyor, talep ediyor, bunu görüyoruz. Bundan dolayı, Ormanlı için en önemli projelerimizden bir tanesi bu TOKİ projesidir. Dairelerin maliyetleri ortaya çıktıktan sonra fiyatları belli olacak. Oradaki talep doğrultusunda belki yüzde 35-40 civarında emekli kotası yapacağız. Biz Ormanlı’ya en uygun, en modern projeyi fiyat olarak en uygun şekliyle sunmak istiyoruz. Çalışmalarımızı süratli bir şekilde sürdürüyoruz, yakın zamanda her şey netlik kazanacak, biz de kamuoyuyla paylaşacağız.”

 TOKİ arsasını inceledikten sonra beldede meydana gelen heyelan nedeniyle göçen yoldaki çalışmaları bir süre takip eden Çakır, yolun ulaşıma açık hale getirildiğini ifade etti.

 İleride yine aynı sorunların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Çakır, “Ormanlı’mızı ve civardaki 26’ya yakın köyü ilgilendiren bir yol olması hasebiyle orada olan heyelanı yerinde görelim istedik. Karayolları yetkilileri çalışmalarını yapıyorlar. Yol, şu anda ulaşıma açık hale getirildi. Aynı zamanda, oradaki derenin kenarına yapılacak duvarın da talimatı verilmiş. İnşallah bu duvar çalışması da 3-4 ay içerisinde tamamlanacak. Yetkililerden bunun bilgisini aldık. İlerleyen yıllarda yine aynı sorunların yaşanmaması için gerekli önlemleri alıyoruz. Ayrıca, Ereğli-Devrek yolu güzergâhındaki Kızlar Deresi mevkiindeki yol kaymalarını önleyecek duvar çalışması da ihaleye çıkacak. En kısa süre ne zamanda o süre içerisinde ihaleye çıkartıp vatandaşlarımıza çok daha güzel hizmetler sunmak istiyoruz.” dedi.

 Ormanlı beldesinden Karadeniz Ereğli’ye dönüşünde, partisinin Gülüç Belde Başkanı ve aynı zamanda İmam Hatip Ortaokulları Platformu Karadeniz Ereğli Koordinatörü İsmail Yılmaz ile birlikte İlçeye yeni yapılan İmam Hatip Ortaokulu’nu da yerin görüp sıkıntılarını inceleyen Çakır, söz konusu okulla ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirtti. Çakır, “Belediyenin burada altyapı desteği var. Bundan dolayı da Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Yorum Ekle