SON DAKİKA

Çakır: "Gururla yad ediyoruz"

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 30 Ağustos tarihinin, Büyük Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlüğünden vazgeçmeyeceğinin tescillendiği gün olduğunu belirtti. 29 Ağustos, 2015 20:58 Güncelleme: 29 Ağustos, 2015 20:58 Çakır: "Gururla yad ediyoruz"

Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün 93. Yıldönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Çakır, bu onurlu günü bir kez daha gururla yad ettiklerini kaydetti.

Çakır açıklamasına şu görüşlere yer verdi:

“Her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi sonucunda tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zaferi ile ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama iradesi, kararlılığı tüm dünyaya gösterildiği gün olma açısından büyük önemi bulunmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele yılları, yurdumuza göz koyan yabancı devletlerin işgal ve hükümranlığına, ulusça karşı koyduğumuz zorlu yıllar olarak tarihe geçmiştir.

MİLLETİMİZ VARLIĞI KORUNDU

Milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuz, bu savaşta özveri, güç ve cesaretini zafere dönüştürerek milletimizin varlığını korumuş tarihe geçmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, başta Gazi Atatürk olmak üzere yurdunu ve milletini seven kahramanların, şehit ve gazilerin bizlere kutsal birer mirasıdır.

30 Ağustos Zaferinin 93. yıldönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunması ve bağımsızlık uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ulusumuzun ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Yorum Ekle