SON DAKİKA

Büyük Zafer’in 96. Yıl dönümü kutlandı

Büyük Zafer’in 96. Yıl dönümü kutlandı 30 Ağustos, 2018 15:23 Güncelleme: 30 Ağustos, 2018 15:23 Büyük Zafer’in 96. Yıl dönümü kutlandı

Ereğli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü nedeniyle törenler Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nda ve Devrim Bulvarı’nda geçit töreni ile devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle törenlere Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nda ve geçit alanında yapılan tören ile devam etti.

tören düzenlendi. Sabah saat 09.00’da çelenk sunumu ile başlayan tören, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nda Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, tebrikleri kabul etti.

Saat 10.00’da Devrim Bulvarı’nda geçit töreni gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve ŞEHİTLERİMİZ ANILDI…”

Debrim Bulvarı’nda gerçekleştirilen törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Deniz Teğmen Gökhan Akbağ yaptı. Akbağ, konuşmasında, “Başkomutanlık Meydan Muharebesinin önemi sadece düşman ordularının yenilmesinden değil aynı zamanda Yüce Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönem açarak, yeni bir Türk devletinin kurulmasına imkan sağlamasından da kaynaklanmaktadır. Bugün zaferin en büyüğü Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk Milletinin kahramanlık duygusunu ve milli gururunu besleyen en güçlü kaynaklardan biridir ve böyle kalacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri 96 yıl önce olduğu gibi bugün de üstün bir vazife anlayışı içerisindedir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını seve seve feda etmeye her zaman hazırdır. Baş komutanımız eşsiz önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyorum.” Dedi

Tören şiir okunması, halk oyunları gösterisi ve geçit töreni yapılmasıyla sona erdi.

 

Yorum Ekle