SON DAKİKA

Bozkurt'tan 23 Nisan Kutlama Mesajı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 22 Nisan, 2021 13:42 Güncelleme: 22 Nisan, 2021 13:42 Bozkurt'tan 23 Nisan Kutlama Mesajı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması onuruna Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir bayram olduğunu belirten Bozkurt; 23 Nisan’ın ayrıca sevgiye, kardeşliğe, dostluğa, barışa, çağdaşlığa, bilim ve teknolojiye açılan büyük bir kapı olduğunu ifade etti.

Bozkurt, mesajında şunları kaydetti:

“Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millete devredildiği ve millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz.

Yurdumuzun işgal edildiği, ordularımızın dağıtıldığı ve milletimizin sömürülmek istendiği bir dönemde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bundan tam 101 sene önce 23 Nisan 1920 tarihinde Millet Meclisimiz açılarak İstiklal Harbi tek elden yürütülmüş ve işgal altındaki topraklarımız yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, mutabakatımızın ve egemenliğimizin en somut tecellisidir.

Sevgili çocuklar; ne mutlu sizlere ki milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Sizler; bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi, egemenliğimizin teminatı, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gelecek sahiplerisiniz. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. En önemli göreviniz milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Yorum Ekle