SON DAKİKA

Bozkurt: “İlke ve idealleri daima ışık olmuştur”

Bozkurt: “İlke ve idealleri daima ışık olmuştur” 10 Kasım, 2020 08:54 Güncelleme: 10 Kasım, 2020 08:54 Bozkurt: “İlke ve idealleri daima ışık olmuştur”

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

 

Mesajında, Atatürk’ün dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Bozkurt; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizden aldığı destekle modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmış, bunu yaparken de ilke ve idealleriyle milletimize daima ışık olmuştur” dedi.

 

Bozkurt, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride bıraktığımız yüzyılda sadece kurduğu ve mimarı olduğu Türkiye Cumhuriyeti için değil; tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyettir. Atatürk; aynı zamanda yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri, fikirleri, başarıları, eserleri ve kılavuz edinmemiz için geride bıraktığı ilke ve devrimlerinin yanında büyük bir komutandır.

 

Büyük Önder Atatürk; kısa hayatına büyük işler sığdırmış, milletimizden aldığı destekle yeni ve modern bir devlet kurarak aydınlık yarınlarımızın temellerini atmıştır. Temellerini attığı aydınlık yarınlarımızı inşa ederken de ilke ve idealleri ile milletimize daima ışık olmuştur. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.

 

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde bizlere düşen en önemli görev, bilimi rehber alarak çizdiği yolda milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımak, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde azami gayretle çalışmak, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin tüm Kahramanlarını, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

Yorum Ekle