SON DAKİKA

Bölgeye iş makinesi getirdi, köy halkı tepki gosterdi

Bölgeye iş makinesi getirdi, köy halkı tepki gosterdi 11 Nisan, 2022 18:44 Güncelleme: 11 Nisan, 2022 18:44 Bölgeye iş makinesi getirdi, köy halkı tepki gosterdi

 

Karadeniz Ereğli'ye bağlı Tepeören köyünde kömür araması yapmak için Türkiye Taş Kömürü Kurumundan izin alan firma yetkilisine köylüler tepki gösterdi. Denizin ve doğanın katledileceği konusunda tepki gösteren köylülerin durumu yetkililere de ileteceği öğrenildi. Olay ilçeye bağlı Tepeören köyünde meydana geldi.

 

İddiaya göre Tepeören köyü mevkiinde kömür arama çalışması yapmak için Türkiye Taş Kömürü Kurumu’ndan (TTK) izin aldığı iddia edilen Diriliş Nakliyat Madencilik Orman ürünleri firma sahibi Murat Yılmaz, bölgeye iş makinesi getirdi.

Köyün deniz ile buluştuğu noktada yol kenarında ki alanda çalışmaya başlayan firma sahibi Murat Yılmaz’a köy sakinleri tepki gösterdi. Çalışmanın o bölgede yapılmaması için tepki gösteren köy sakinleri, yapılacak olan çalışmada hem yolun, hem denizin, hem doğanın ve hem de çalışma alanına yakın mahallelerin büyük zarar göreceğini iddia ettiler.

Kahvehanede bir araya gelen köy sakinlerinin doğa ve denizin güzelliklerinin mahvolmasına izin vermeyecekleri ve bu konuda gerekli yetkili mercilere çıkarak haklarını arayacakları, olay yerine Jandarma ekiplerinin de sevk edildiği, köy sakinlerinin eylemlerinin devam edeceği öğrenildi. 

Yorum Ekle