SON DAKİKA

BKM TİYATRO HIZ KESMİYOR…

BKM ÇOCUK TİYATRO EKİPLERİ 7 FARKLI OYUN SAHNELİYOR 02 Temmuz, 2018 17:09 Güncelleme: 02 Temmuz, 2018 17:09 BKM TİYATRO HIZ KESMİYOR…

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Çocuk Tiyatro Grupları 21 Haziran’da başlayan tiyatro şöleni 30 Haziran’da son buldu. Tiyatro oyunlarında rol alan çocuk tiyatrocular yaşlarının üzerinde büyük bir performans göstererek ailelerin ve halkın büyük takdirini alarak dakikalarca ayakta alkışlandılar. 7-13 yaş arası çocuklardan oluşan gruplar izleyenleri büyüledi.

 

Oynanan Oyunlar:

-“SESİMİ DUYAN VAR MI?”

-“DÜŞLERİME DOKUNMA”

-“SİHİRLİ SÖZCÜK”

-“MERHABA”

-“SON REPLİK”

-“19.05.1919 İŞTE BENİM DOĞUM GÜNÜM”

-“AH ŞU GENÇLER”

 

 

BKM GENÇ TİYATRO HEM GÜLDÜRDÜ, HEM ÜZDÜ

 

14-19 yaş aralığından oluşan BKM Genç Tiyatro Topluluğu sezona “ GÖZLERİMİ KAPARIM, VAZİFEMİ YAPARIM” adlı oyunu sahneleyerek başlayan gençler bu oyunda çok olumlu tepkiler almış hem güldürmüş, hem de düşündürmüştür. Daha sonra “ÇÜRÜK ELMA” adlı oyunu sahneleyen gençler son oyunda müthiş bir dram oyununa imza attılar. “KAN KARDEŞLER” adlı oyunda yine sahnede devleşen gençler seyircileri hüzünlendirdi. Oyun sonrası üniversiteye gidecek olan öğrencilerin gözyaşlarını tutamaması sonunda BKM Müdürü Abdullah BAKIR sahneye çıkarak onlara moral verdi. Burası zaten sizin eviniz her zaman kapımız açık, BKM’den sonraki yaşamınızda başarı, sağlık ve mutluluk dilerim diyerek tüm ekiple hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

BKM OYUN GRUBU DÖRT OYUN SAHNELEDİ

 

BKM Oyun Grubu ise bun sezon “TÖRE”- “YOLCULAR” – “DELİLER” – “BAŞ BELASI” adlı oyunları sahneledi.

 

 

BAKIR: YOĞUN BİR SEZON GEÇİRDİK

 

BKM Müdürü ve oyunların genel sanat yönetmeni Abdullah BAKIR; Gerçekten yoğun bir dönem geçirdik. Oyun grubumuzla 4, gençlerle 3, çocuklarla 7 oyun olmak üzere 14 değişik oyun sahneledik. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Çünkü Devlet Tiyatroları olsun, Özel Tiyatrolar olsun bir veya iki oyun çıkartıp bir sene veya iki sene boyunca oynuyorlar. Bizim o imkanımız olmuyor. bir oyunu üç dört kez sahneledik mi halkımız yeni oyunlar istiyor. Bu oynadığımız oyunların 3-4 tanesini yeni sezonda da sahneleyeceğiz. Aynı zamanda yazın yeni sezon için 2 oyun hazırlayacağız. İnşallah bu oyunları yeni sahnemizde oynarız. 

BKM ADANA YOLCUSU 

BAKIR: Birkaç şehirden turne teklifi aldık. Ama bizim programımıza uymuyor. Programımıza uyan Adana turnemize inşallah ekim ayında gideceğiz. Hangi oyunla gideceğimiz şu an için kesin değil. Çocuk tiyatrolarımızın gösterileri bittiğinde bu konuda çalışmalar yapacağız. İnşallah yeni tiyatro sezonunda Belediye Sineması Salonunu Tiyatro Salonu olarak hazırlıyoruz. Bu konuda hep bizim yanımızda olan , destek veren başta Sayın Valimiz Ahmet ÇINAR’a ve Belediye Başkanımız Muharrem AKDEMİR’e , bizlerin hep yanında olan Zonguldak halkına çok teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle