SON DAKİKA

BKM GENÇ TİYATRO’DAN… “KAN KARDEŞLER”

BKM GENÇ TİYATRO’DAN… “KAN KARDEŞLER” 22 Haziran, 2018 17:37 Güncelleme: 22 Haziran, 2018 17:37 BKM GENÇ TİYATRO’DAN… “KAN KARDEŞLER”

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi (BKM) Genç Tiyatro ekibi Willy RUSSELL’in yazdığı, çevirisini Ahmet LEVENDOĞLU ve Feyyaz KAYACAN’ın yaptığı, sahne amirliğini Mustafa OKUYAN, yönetmenliğini Fedai MADAN, genel sanat yönetmenliğini BKM Müdürü Abdullah BAKIR’ın yaptığı “KAN KARDEŞLER” adlı oyunu Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelediler.

Çok fakir, 6 çocuğu olan kocası tarafından terkedilen bir annenin ikizlere hamile olduğu anda dünyası kararır. Eğer ikiz çocuğu olduğunu öğrenirlerse devlet tarafından çocukları bakım evlerine yerleştirilecektir. Çalışmak zorunda olan anne zengin bir ailenin yanında temizlikçi olarak işe başlar. Zengin ailenin çocuğu olmamaktadır. Evin Hanımı kadının durumunu öğrenince “kocam yok 6 ay iş gezisinde olacak, çocuklardan birini bana ver. Zaten devlet alacak, en azından bur da rahat yetişir.” diyerek isteğini kabul ettirir ve çocuklardan birini seçerek dokunaklı bir dram başlar.

Oyun sonunda ayakta alkışlanan gençlerin çoğunun üzüldüğü, bazılarının ağladığı görüldü. Yıllardır BKM çatısı altında yetişen gençler seneye ekipte olamayacaklarını, üniversiteye başlayacakları için bu büyük BKM ailesinden, arkadaşlarından ayrılacaklarının hüznünü yaşadılar.

Oyun sonrası gençleri tebrik eden onlarla halkı selamlayan BKM Müdürü Abdullah BAKIR “gençlerimizle gurur duyuyorum. Daha önce “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyunla sahnede devleşen gençlerimiz bu oyunda da müthiştiler. Bu güzel dramayı seyrederken hepimiz duygulandık, üzüldük ama gençlerimizin çoğu seneye aramızda olamayacak üniversiteye başlayacaklar ondan üzgünler, hiç üzülmesinler BKM zaten onların evi. Bizlerde her zaman yanlarındayız. Bütün çocuklarımıza başarılı, mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum. Buradan bizlere, tiyatro salonumuza destek veren Sayın Valimiz Ahmet ÇINAR’a ve Belediye Başkanımız Muharrem AKDEMİR’e teşekkür ederiz” dedi.

Daha sonra ZKM Dernek Başkanı Mehmet ŞIK tiyatroya katkılarından dolayı sahne amiri Mustafa OKUYAN’a çiçek ve plaket takdim etti. Abdullah BAKIR’da yönetmen Fedai MADAN’ı sahneye davet ederek çiçek ve plaket takdim etti.

Genç tiyatro ekibinin oyun sonrası hüzünlenmeleri aileleri de hüzünlendirse de coşkulu alkışlarla gençlere moral verdiler.

 

OYNAYANLAR

-İlkyaz ÇELEBİ

-Yağmur TEKİNIRK

-Efe Yiğit ELİYAZICI

-Erdem ŞAHİN

-Lara ÖZDEMİR

-Yusuf AKDENİZ

-Doğa ALKAN

-Zehra KAYA

-Seray AŞIK

-Nagihan YALÇIN

-Sudenur YAZICI

-Özge YILDIRIM

-Simge Nur YILDIRAN

-Kaan YILMAZ

-ilyas BEYAZKAYA 

SAHNE YARDIMCILARI

-Mert ÜNTÜRK

-Mert BULUNMAZER

Yorum Ekle