SON DAKİKA

“Biz istersek dünya güzelleşir!.."

“Biz istersek dünya güzelleşir!.." 22 Mayıs, 2019 13:59 Güncelleme: 22 Mayıs, 2019 13:59 “Biz istersek dünya güzelleşir!.."

Ereğli’de bir araya gelerek bir çalışma grubu oluşturan vatandaşlar, Milli Mücadelenin başlangıcının 100. Yıldönümü dolayısıyla bir köy ilkokuluna iki ayrı kütüphane kazandırdı.  Çalışma grubu üyeleri ayrıca, köy ilkokulunda eğitim gören öğrencilere Atatürk’ün yazdığı Nutuk kitabını armağan etti.

Karadeniz Ereğli’de yaşayan Gizem Çaka,  Mert Çaka,   Handan Aktimur ve Buğra Aktimur,  çevrelerinde düzenledikleri kampanya ile 500 adet hikaye kitabı topladı. Çalışma grubu, “Biz istersek yüzler güler, dünya güzelleşir” sloganı ile ilçeye Bağlı Abdi Köyü ilkokulu’na bu kitapları hediye etti. Bu çerçevede Abdi Köyü ilkokulunda iki adet kütüphane kuruldu. Çalışma grubu, 100 adet de Atatürk’ün Milli Mücadele’yi anlattığı Nutuk Kitabı alan grup, bu kitapları Abdi Köyü ilkokulu öğrencilerine armağan etti.

Çalışma grubu, Abdi Köyü İlkokulu ziyaretleri esnasında öğrencilerle küçük atölye çalışmaları yaptı.  Handan Aktimur, öğrencilerle ebru yaparken, Gizem Çaka da çocuklarla birlikte kokulu taşlardan kitap ayracı yaptı.

“HAYATLARINDA UFAK BİR FARK SAĞLAYABİLDİYSEK NE MUTLU…”

Gizem Çaka, yaptığı açıklamada bir partiye, bir derneğe, bir konseye ihtiyaç duymadan da birşeyler yapılabildiğini kanıtlamak için yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bir gün evde uzun süredir duran ve çocukları büyüdüğü için de bu kitapları okuyamayacağını söyleyen bir abimizin bir koli kitabı sen verecek birilerini bulursun diyerek bize getirmesiyle başladı aslında bu süreç. Bunlar az olur biraz daha kitap bulalım dedik. Sosyal medyadan dostlarımıza ulaştık. Herkes resmen bir seferberlik örneği gösterdi. Sonrasında bu kitapları koyacakları bir kitaplık yaptırabilir miyiz diye düşündük. Yine yardımımıza dostlarımız yetişti ve  Abdi Okulu'na kitaplık yapabildik. Çocukların mutluluğu paha biçilemezdi. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla ebru ve kokulu taş boyaması vesilesiyle yaptığımız kitap ayraçlarıyla harika bir gün geçirdik. Onların hayatlarına ufak da olsa bir referans sağlayabildiysek ne mutlu bize. Bizleri yapılan aktivitede destekleyen kitaplıklarımızı  ücretsiz yapan Fevzi Yüksel ve kitap bağışında bulunan Şeref-Nalan Cengiz ,Elif Tandoğan Semiz, Özlem Gürel Pamuksuz, Şule Kekeç, Uğur Dursun Yilmaz, Anil Şengezer Argün, Emriye Kart Eker, Dilşah Dilli Çağ, Hanefi Cag, Sureyya Sertasi, Erol Aker, Sezai Özcan,Fatma Akdeniz ve Havva Çiçek'e sonsuz teşekkürler”

Çalışma grubundan Handan Aktimur ise “Çocuklarımızın çok iyi öğretmenlere sahip olması da bizleri çok mutlu etti. Başta okul müdürümüz İbrahim Yumukgöz'e ve öğretmenlerimize de bizlere gösterdikleri teveccüh için çok teşekkür ederiz” dedi.

Abdi Köyü İlkokulu Müdürü İbrahim Yumukgöz de girişimlerinden ötürü çalışma grubu üyelerine teşekkür etti.

Yorum Ekle