SON DAKİKA

Birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı

Birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı 11 Ağustos, 2019 15:49 Güncelleme: 11 Ağustos, 2019 15:49 Birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı

reğli ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. 

Ereğli’de Kurban Bayramı dolayısıyla kaymakamlık ve belediye ortak bayramlaşma programı düzenledi.

 Şehir Merkezinde bulunan Cam Kafe’nin açık alanında düzenlenen bayramlaşmaya; Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Başsavcı Vekili Zeynel Abidin Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Fikret Fota, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İyi Parti İlçe BAşkan Vekili Hüseyin Uğuş, Erdemir Kurumsal İletişim Müdürü Harun Özdemir, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, bazı belde belediyesi yetkilisi, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. CHP İlçe Başkanı adaylarından, Neriman Posbıyık, Ali Kocamanoğlu, Sevdekar Aras'ta bayramlaşmaya katılanlar arasında yer aldılar.

ÇORUMLUOLU, “EREĞLİ'DEKİ BİRLİK BERABERLİKTEN MEMNUNUM"

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, programda yaptığı konuşmada; birlik ve beraberliğin bir bölgenin kalkınmasındaki önemine değinerek, “insan hayatın farklı düşünceler olabilir. Bir aile içerisinde dahi, anne, baba ve kardeş ile farklı düşünenler olabilir. Ama ilçemize ve yöremize hizmet etme konusunda bu birlik ve beraberliği biz Ereğli’de bugüne kadar sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi siyasi parti başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, kaymakamlığımız ve komutanlığımızla beraber devam etmeye çalışacağız. Ereğli, geldiğim günden beri söylüyorum güzel, başarılı bir ilçe. Ama daha iyi yerlere getirebilmek için önümüzde bir hizmet şedülümüz oluştu. Neleri yapacağımızı az çok belirledik. Bunları kısmen basın huzurunda paylaşıyoruz, olgunlaştıkça da sizlerle paylaşacağız. Şu kadarını söyleyeyim; belki burada yerel olarak yaşayan arkadaşlar, Ereğli’deki imkanların çok farklı değiller. Ama biz görevimiz gereği çok yer gezdiğimiz için; Ereğli’de ciddi bir potansiyel, ciddi bir imkan malzemesi var. Dolayısıyla biz bunları daha iyi hizmet etme anlamında kullanmamız gerekiyor. Az önce bayramlaşırken ufak çocuklarımızı da gördüm, işte biz birlik ve beraberliğimizi bugün bayramlaşmaya gelen bu çocuklarımız için sağlayacağız. Yoksa herkes vakti saati geldiğinde bu koltuklardan ayrılacak. Bu makamlar kimseye baki kalmayacak ama neyi hatırlayacağız; herkes kendi döneminde imza atmaya çalıştığı, yapmaya çalıştığı, katkı vermeye çalıştığı hususları hatırlayacak. Onun için ben bugüne kadar Ereğli’de kamu kurumları, sivil toplum kurumları ve siyasi partilerin bir araya gelmesi konusunda son derece memnunum.”ifadelerine yer verdi.

KOMUTAN YAZICIOĞLU'NA VEDA…

Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Cemal Özden Yazıcıoğlu’nun 30 Ağustos itibariyle emekli olacağını hatırlatarak; birlikte güzel işler yaptıklarını söyledi ve birlikteliklerinin sivilde de devam edeceğini kaydetti.

Komutan Yazıcıoğlu da tüm halkın bayramını kutlayarak, emekli olması hasebiyle son kez resmi bayramlaşmada yer aldığını hatırlattı ve vatandaşlara duygusal bir ifade ile "Arz-ı veda" etti.  Belediye Başkanı Halil Posbıyık da birlik, beraberlik vurgusu yaparak "kucaklaşalım" dedi, herkesin bayramını kutladı.

Bayramlaşma programı ikramla yapılan sohbetin ardından son buldu.

Yorum Ekle