SON DAKİKA

BEÜ, “Dünyanın En İyi %2 Bilim İnsanı” Arasına Girdi...

BEÜ Öğretim Üyeleri “Dünyanın En İyi %2 Bilim İnsanı” Arasına Girdi 08 Aralık, 2021 07:44 Güncelleme: 08 Aralık, 2021 07:44 BEÜ, “Dünyanın En İyi %2 Bilim İnsanı” Arasına Girdi...

Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyeleri “Dünyanın En İyi %2 Bilim İnsanı” Arasına Girdi.

BEÜ'den yapılan yazılı açıklama da şu ifadelere yer verildi;

Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Altan bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış olan Elsevier BV, Stanford Üniversitesi ve ABD tarafından hazırlanan 2020 yılı “Dünyanın En İyi %2 Bilim İnsanı” arasında yer aldı.

Dünya çapında yüksek prestije sahip bu sıralama “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olmak üzere iki kategoride yapılmıştır. Liste oluşturulurken yüksek kaliteli yayın sayısı, yayınların yayınlandığı derginin etkisi, patent sayısı, atıf sayısı, h-index, hm-index, atıf yapılan yayın sayısı ve atıf yapılan yayınların yayınlandığı dergilerin etkisi kullanılmıştır. 2020 yılı yayınlarının bu kriterlere göre sıralandığı listede, "yıllık etki" kategorisinde toplam 190.063 bilim insanı arasında Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Altan 65.900’üncü sırada ve Prof. Dr. Bülent Ekmekçi 136.564’üncü sırada yer aldı.

Dünya çapındaki bilim insanları arasında oldukça prestijli olan bu ödüle layık görülen Prof. Dr. Bülent Ekmekçi ve Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Altan’ı tebrik eder, başarılarının daim olmasını temenni ederiz.


“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne ulaşmak için tıklayınız.

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3

Yorum Ekle