SON DAKİKA

BEÜ Alaplı MYO'dan Filyos Vadi Projesi konulu konferans

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu, Bankacılık ve Sigortacılık programı tarafından, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “Filyos Vadisi Projesi” konulu konferans düzenlendi. 23 Aralık, 2021 11:13 Güncelleme: 23 Aralık, 2021 11:13 BEÜ Alaplı MYO'dan Filyos Vadi Projesi konulu konferans

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu, Bankacılık ve Sigortacılık programı tarafından, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “Filyos Vadisi Projesi” konulu konferansa düzenlendi.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem konuşmacı olarak programa katıldı.

Erdem, Filyos Vadisi Projesinin ülkeye ve bölgeye yapacağı katkıları ayrıntılı olarak öğrenciler ile paylaştı.

Projenin stratejik önemine değinen Erdem, Filyos Vadisi Projesinin getirilerinin neler olacağına anlattı.

Erdem konuşmacı olarak katıldığı programda şu ifadelere yer verdi;

Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerle meydana gelen ticarete olumlu katkıları başta olmak üzere, ülkemiz bu proje sayesinde elde edeceği kazançla, projenin büyüklüğü ile doğru orantılı olarak bölgede istihdama yapacağı artı yönlü etkilere olacaktır. Bölge insanı ile beraber Filyos Vadisi Projesinde görev alacak binlerce çalışandan biri olacağız.

YÜK TAŞIMA MALİTETLERİNE AVANTAJ SAĞLAYACAK

Filyos Vadisi Projesinin çok daha etkili olması amacıyla kara lojistik maliyetlerinin de düşürülmesi ve bunun gerçekleştirilebilmesi için bölgedeki demiryolu ağı altyapısının daha da geliştirilmesi gerekir. Karayolu ile taşınan yüklerin, demiryolu ile taşınana oranla çok daha maliyetli olması nedeni ile demiryolu altyapısının geliştirilmesinin kaçınılmazdır.

Kara taşımacılığının demiryolu ile yapılması sonucunda lojistik maliyetlerinin düşmesi, neticesinde de işletmelere ciddi bir rekabet avantajı sağlayacaktır.

Organize sanayi bölgesinin de havza içerisinde olması sonucu, ürettiğinizi gemiye yükleme mesafesinin bir iki kilometre gibi kısa mesafelere düşmesi neticesinde de yük taşıma maliyetlerinde büyük avantajlar sağlayacaktır” Dedi.

İRFAN ERDEM’DEN ALAPLI MESLEK YÜKSEKOKULUNA DESTEK SÖZÜ

Eğitim konusuna da büyük önem verdiğini ifade, bölgedeki çeşitli okullara verdikleri destekten bahsetti ve gençlerin eğitimlerini daha üst seviyelere çıkartmak amacıyla her türlü maddi, manevi desteği Alaplı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine de vereceğinin sözünü verdi.

Konuşmasının sonunda öğretim üyeleri ve öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Erdem, soru cevap kısmında öğrencilerden gelen çeşitli talepleri de seve seve karşılayacağını söyledi.

Konferansın ardından, öğrenciler ile toplu fotoğraf çektiren Erdem, öğrencilerin ilgisinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

 

Yorum Ekle