SON DAKİKA

BEŞTEPE:“TERÖR ÖRGÜTÜNE SİLAH BIRAKTIRACAĞIZ”

Vatan Partisi Zonguldak 1’inci sıra adayı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe, S Rota Haber’in sorularını yanıtladı. 16 Mayıs, 2015 11:38 Güncelleme: 16 Mayıs, 2015 11:38 BEŞTEPE:“TERÖR ÖRGÜTÜNE SİLAH BIRAKTIRACAĞIZ”

Vatan Partisi Zonguldak 1’inci sıra adayı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe, S Rota Haber’in sorularını yanıtladı.

Vatan Partisi’nin en önemli 3 stratejisinin “Birleşen Türkiye, Üreten Türkiye ve Aydınlık Türkiye” olduğunu açıklayan Beştepe, “Zonguldak’ı yeteri kadar tanımıyorum ama seviyorum. Asker kimliğimin siyasette avantaj olduğunu düşünüyorum. Çünkü halk askere güveniyor. Asker kimliğimle halkla kucaklaştım.”

İnsana sevginin, inançlara saygının, milli birliğin, vatanın bütünlüğünün partisi olduğu için, Atatürk devrimlerine, bağımsızlığa, altı ok’a, Ulus onuruna sahip çıktığı için, deneyimli insanların partisi olduğu için, çalışan, üreten, zenginleşen ve gülen insanların Türkiye’si için Vatan Partisini tercih ettiğini açıklayan Beştepe ile gerçekleştirdiğimiz röportajı siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Sayın Beştepe Öncelikle sizi tanıyabilirmiyiz?

1950 doğumlu çiftçi bir ailenin çocuğuyum.1972 yılında subay oldum.Yurdun her bölgesinde KKTC’de ce askeri ataşe olarak Sofya’da Atatürk’ün masasında çalıştım.Tunceli-Bingöl bölgesinde terörle mücadeleye katıldım.2007’de Tümgeneral rütbesinde emekli oldum.Aydınlık Gazetesi yazarıyım.Barış yazıları ve Bugün Silivri adlı iki kitabım çıktı.Kumpas davalarla Vatan Partisini tanıdım ve katıldım.2013’ten beri Ulusal Strateji Merkezi Başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısıyım.

Neden Zonguldak ?

Madenlerimize, fabrikalarımıza, madencimize sahip çıkmak,emeğin değerini vermek için, Zonguldak’ta işsizliğe,göçe son vermek geleceğimize sahip çıkmak için, öğrenciye, emekliye, yaşlıya, yoksula, borçluya destek için.

Sayın Beştepe sizce demokraside yeni bir sürece mi giriliyor?

Demokraside yeni bir sürece giriliyor, bölücülük siyasi irade olarak pazarlanıyor. Türkiyenin bölünmesi ve parçalanması için yapılan oyunlar var.Vatan Partisi bu konuda bütün varlığı ile mücadele edecek.En önemli mücadele alanlarımızdan bir tanesi belki de birincisi bu çünkü vatanımızın bölündüğü zaman , parçalandığı zaman millet birbirine düştüğü zaman geriye kalan hiçbir şeyin değerini yoktur.Bugün eğer işsizlik, yoksulluk var, eğitimde kötüye gidiş var çok problemlerimiz var ama bunların hepsini halletsek dahi vatanımız bölünüp parçalanıyorsa geriye kalanlar ikinci plandadır.İlk yapacağımız iş terörü bitirmektedir.

Terörü bitirmek adına nasıl bir strateji izleyeceksiniz?

Komşu ülkelerle barış yapacağız anlaşacağız, ondan sonra terör örgütüne silah bıraktıracağız ve devamında da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayana bütün vatandaşlarımızı kucaklayan bir sistem getireceğiz. Hiç bir vatandaşımızın etnik veya dini kökeni önemli değil sadece bir ulus çatısı altında birleşmek ve aynı amaca hizmet etmektir önemli olan Vatan Partisi de bunu sağlayacaktır. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana nasıl insanlar bir arada yaşamışsa bundan sonrada öyle yaşayacağız.

Sayın Beştepe, Türkiye dünya siyasetinde özellikle Ortadoğu sizce nasıl bir konumda yer alır ?

Türkiye’nin konumu şu anda terörü ihraç eden Amerika Birleşik Devletlerinin amaçlarına hizmet eden bir konumdadır.Vatan Partisi önce bu konumda çıkacak ve Türkiye’yi bağımsız bir ülke yapacak.A.B.D. ve NATO’dan emir alan onların güdümünden giden bir siyaset izlemeyeceğiz.Peki ne yapacağız? 7 ülke 7 deniz projesini hayata geçireceğiz.Bu ne demektir.? Kuzey doğumuzda Azerbaycan’dan başlayıp Güney’e doğru İran,Irak, Suriye,Lübnan ,Mısır hatta Libya’ya kadar bu ülkelerle birlik ve beraberlik dostluk anlaşmaları yapmak suretiyle Ortadoğuda muazzam bir potansiyel  güçle atacak.Bu güç bütün emparyalist ülkelere karşı direnmede çok önemli bir güç merkezi olacak ve önemli bir yumruk olacak zaten şu anda istediklerini bulamayan ve bocalayan Amerika Birleşik Devletlerini bölgeden atar söker atar gider. Devamında  Avrasya dediğimiz Rusya, Çin ve Uzakdoğu ülkelerini içine alan çok geniş coğrafya ile iyi ilişkiler geliştirmek suretiyle hem ekonomik hem askeri hem siyasi ilişkiler geliştirme suretiyle Türkiye yepyeni bir alanda kendisine hem Pazar hem dostlar bulur ve yeni bağımlılıklar yaratmadan Ulusal çıkarları hiçbir şekilde herhangi bir yere bağlamadan bağımsız yaşama alanı bulur.

Bu çerçevede Gümrük birliğinden derhal çıkılacak, Avrupa Birliği adaylığını derhal son verilecek, NATO Amerika Birleşik Devletlerinin güdümünde güvenlik sistemidir ve siyasibir sistemdir bu sistemden de çıkacağız. Bu sistemden derhal çıkacağız diyemeyiz çok çeşitli bağlantıları var,bu bağlantıları zaman içerisinde aşama aşama sonlandırmak suretiyle hedefimiz kısa sürede de NATO’dan da çıkmaktır.

Yorum Ekle