SON DAKİKA

Belediye meclisinde istifa şoku

Ereğli'de, Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda görev yapan AK Partili iki üye, komisyondaki görevlerinden istifa etti. 01 Temmuz, 2015 11:05 Güncelleme: 01 Temmuz, 2015 11:05 Belediye meclisinde istifa şoku

Ereğli Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleşen Meclis’in resmi oturumunda, AK Parti Grubu Sözcüsü Nazım Erdoğan, Meclis Başkanı Hüseyin Uysal’a, İmar Komisyonu’nda görev yapan Yusuf Kalay ile Eyüp Karaarslan'ın istifa ettiklerini bildirdi. Meclis katipliğine sunulmasının ardından katip tarafından okunan istifa dilekçelerinde, istifa gerekçesi olarak "gördüğüm lüzum üzerime" diye yazdığı belirtildi.

OTURUMA 5 DAKİKA ARA!

İstifaların açıklanmasının ardından AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin şaşkınlık yaşadığı görülürken Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, oturuma 5 dakika ara verilmesi talebinde bulundu. AK Partili üyelerin verilen arada yaptıkları değerlendirme sonrası toplantıya devam edildi. İmar Komisyonu’nda Kalay ve Karaarslan’dan boşalan yerlere AK Parti Grubu’nca Meclis’e sunulan Halil Bozkuş ve Salih Kumaş, meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

SEYYAR SATICILARDAN VE DÜKKAN ÖNLERİNDEN İŞGALİYE ÜCRETİ ALINACAK

Meclis toplantısında ayrıca bir dizi karar görüşülerek, bazıları kabul edildi, bazı gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi. Görüşülen gündem maddeleri şöyle: "Orhanlar Mahallesi'ndeki mülkiyeti belediyeye bağlı parsellerin mal müdürlüğü ile takası, incelenmek üzere oy birliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi.

2015 yılı gelir tarifesinde değişikliğe giderek, geçici yerlerde işgal konumunda bulunanların işgal harcına tabi tutulmaları, buna göre Elif Otel ile Ofis Binası arasında bulunan işyerleri ve belediyeden izin alarak bu alanda seyyar satıcılık yapanların gelir tarifesine eklenmesi, çarşı içi, Erdemir Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi'nde dükkan önleri, tretuvar ve harici tezgah açanlardan, açtıkları her gün için 2 lira 50 kuruş alınması oy birliği ilşe Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Ereğli Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetmeliği görüşülmek üzere oybirliği ile ilgili komisyona havale edildi.

Ereğli Belediyesi ile Zonguldak Valiliği arasında yapılacak Protokol için Belediye Başkanlığı'na yetki verilmesi Hukuk İşleri Komisyonu'dan geldiği biçimiyle oy birliğiyle kabul edildi.

Göztepe'ye ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı hazırlanmasına ilişkin rapor İmar Komisyonu'ndan geldiği biçimiyle kabul edildi."

Görüşmelerin ardından, Başkan Hüseyin Uysal gündemde bulunan diğer maddelerin 2 Temmuz Perşembe günü görüşülmek üzere toplantıya ara verdi.


Yorum Ekle