SON DAKİKA

Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi toplandı 05 Temmuz, 2018 11:54 Güncelleme: 05 Temmuz, 2018 11:54 Belediye Meclisi toplandı

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı son birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Meclisinin bir sonraki toplantısı Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantılarının ikinci ve son birleşimi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda beş gündem maddesi görüşüldü.

Gündem gereği, Resmi Kurumlara ait ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan parsellere ilişkin imar tadilat talepleri ve şahıslara ait imar tadilat taleplerine ilişkin iki gündem maddesi İmar Komisyonuna havale edildi.

Mülkiyeti Belediyeye ait Kavaklık, Kepez, Kışla, Yenimahalle, Sarıkorkmaz ve Ömerli mahallelerinde bulunan yedi ayrı parselin satış veya takasına ilişkin gündem maddesi de imar komisyonuna havale edildi.

Süleymanlar Mahallesinde bulunan Cehennemağzı mağaralarının Karabük Kültür Varlıkları Koruma Kurulu kararı gereği 1. Derece SİT alanı olarak 1 bölü beş bin nazım imar ve 1 bölü bin uygulama imar planına işlenmesine ilişkin komisyon raporu ad okunmak suretiyle oybirliğiyle kabul edildi.

Karadeniz Ereğli Atatürk Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetmeliğinin 23. Maddesinde değişiklik öngören teklif mecliste kabul edildi. Buna göre, terminalin ortak kullanım alanlarının gelirlerinin tahsilatını gerçekleştiren Ereğli Belediyesi, aynı zamanda aydınlatma, güvenlik gibi ortak giderleri de üstlenecek.

Belediye Meclisi daha önce alınan karar gereği Ağustos ayında tatile çıkacak. Buna göre bir sonraki toplantı Eylül ayının ilk Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle