SON DAKİKA

Belediye Başkanı mı? Apartman Yöneticisi mi?

Belediye Başkanı mı? Apartman Yöneticisi mi? 21 Haziran, 2017 10:21 Güncelleme: 21 Haziran, 2017 10:21 Belediye Başkanı mı? Apartman Yöneticisi mi?

Haber S Rota Haber-Seyhan Dikay

Kdz. Ereğli’ye bağlı Gülüç Beldesinde 30-35 sene öncesine kadar denize girmek mümkündü. Takriben 8 bin nüfusa sahip Gülüç’te yaşayan halk Gülüç’te plaj kurulursa ziyadesiyle memnun olur.

Gülüç’te, tersanelerin kurulması ile birlikte kumsal, gemi iskeleleri arasında kayboldu gitti. Şimdi yeniden bir plajı olmalı Gülüç’ün. Bir yanı dere, bir yanı deniz arkası yeşillik. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Eskişehir’de 9 yıl önce 350 metre uzunluğunda 15 bin metre küp su alan yapay plaj yapıldı.  Böylece Belediye’ye de çok iyi bir gelir kapısı oldu.  Çiçek ve böcekte olmalı hizmetler içinde. Ancak kalıcı yatırım her daim adından bahsettirir.

Gülüç’te dere kenarında yapılan çalışma Politikacı Halil Posbıyık’ın porsuk çayını örnek gösterek burayı güzel bir sahil bandı yaparak derede gondolların gezebileceği bir yaşam alanı yapılabileceğini” geçmişte verdiği demeçlerden unutmuş değiliz. Gündem de var olan bu proje, yine o dönemin Ak Partili Belediye Başkanı Aydın Güngör’ün 3 Kasım 2010 tarihinde Demokrat Gazetesi’ne verdiği açıklama’da “Gülüç çayında başlayacak ıslah çalışmaları tamamladığında Gülüç Batı Karadeniz’in “Venedik’i” olacak demişti. Posbıyık’ın hayali, Güngör’ün zamanında DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmaları ve bugün gelinen noktada elini kolunu sallamadan her iki başkanın uğraşları neticesinde hazıra konan mevcut Belde Belediye Başkanı.

Bir hatırlatma daha yapalım, Kdz.Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 11 Aralık 2012 tarihinde makamında yaptığı basın toplantısında, “Gülüç Belediyesi’nin mücavir alanı yok, hiçbir köyü yok. Bu konuyla ilgili olarak Zonguldak İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Mahkeme de bu birleşme konusunda bizim lehimize karar verdi. Yani Mayıs ayında sona eren bu mahkemeyi biz kazandık. Bu mahkeme kararı İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne de gönderildi. İçişleri Bakanlığı Danıştay’a başvurdu. Danıştay 1.Dairesi’ne başvuran İçişleri Bakanlığı mahkemeyi kaybetti. Yani Gülüç Belediyesi’nin tüzel kişiliğini yitirdiği için Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne bağlanması yönünde Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın imzalarını içeren kararnamenin hazırlanması için dosya İçişleri Bakanlığına gönderildi. Mahkeme kararlarının anında uygulanması gerekirken Karadeniz Ereğli Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Gülüç Belediyesi de AKP’nin, yani hükümetin belediyesi olduğundan, 25 Mayıs 2012 tarihinden itibaren mahkeme kararının uygulanmasını bekliyoruz. Buna inanmak istiyoruz. Onun için de, bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu’na kadar gerekli tüm ilgili noktalara dosyalarımızı göndermeye başlıyoruz.” Demişti.

Gülüç Belde Belediye Başkanı Demirtaş’ta  15.03.2014 tarihinde Ereğli’de yayın yapan Değişim Gazetesi muhabirinin Gülüç  Ereğli’ye bağlanacak mı? Sorusuna karşılık, “Gülüç Belediyesi'ni neden Ereğli'ye bağlayalım? Biz bırakın Gülüç'ü Ereğli'ye bağlamayı Göktepe, Dağlar, Hamzafakıhlı ve Kıyıcak'ı alıp beldemizi büyütmek istiyoruz. Aydın Güngör başkanımızın "Büyük Gülüç" hayalini biz başaracağız.” Diye yanıt vermiştir. Ereğli’ye bağlı bu köyler O dönemin Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın döneminde köylerde yapılan referandum ve Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda, Ereğli’ye bağlanmıştır. Bu saydığımız mahalleler neden? Ereğli’den kopup Gülüç’e bağlanmak istesin. Zonguldak Büyükşehir olduğu taktirde, Gülüç Beldesi kapatılacak Beldeler arasında yerini almaktadır. Bu haberimizi de manşetten okuyucularımız ile geride bıraktığımız 93. Sayımızda paylaşmıştık. 

S Rota Haber Gazetesi olarak, 25 Nisan 2014 Tarihli 17. Sayıda, Gülüç Belediye Başkanı seçildiğinde makamına oturan Demirtaş ile yaptığımız röportajda, “Güzel Sanatlar Lisesi’nin üst bölümünde kalan Orman arazisi ile ilgili yazışmalarımızı yaptık, onayını almış bulunmaktayız, ilerleyen dönemlerde Gülüç’e piknik alanı kazandıracağız, çalışmaları başlattık.” Açıklamasında bulunmuştu.

Şimdi soruyoruz –

1- Piknik alanı ile ilgili 3 senede gelinen son nokta nedir?

2 - Önceki Dönem Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın ifade ettiği gibi Gülüç’te mücavir alan kalmamış mıdır.?

3- Kentsel dönüşüm ile ilgili Gülüç’te bir çalışma söz konusu mudur? 

4- Yaz aylarında Erdem Yuva sitesinde oturanları rahatsız eden yıllardır çözümlenemeyen koku ile ilgili bir çalışma yapıldımı?

5- İkinci el oto pazarı neden kaldırıldı? 

6- Meslek kursları neden sonlandırıldı?

7- Dere boyuna yaptığınız düzenleme ile ilgili Gülüç’te oturan vatandaşların bir kısmının bu alanda vakit geçirmek için karşıdan karşıya geçmek isterken araç trafiği ile karşı karşıya kalacaktır, Karayolları ile görüşme yapılarak, üst geçit ya da yaya geçitinin artılrılması konusunda bir talepte bulundunuz mu?

Unutmadan, masal kahramanlarının yakında Gülüç’te olacağına dair haberide Sivil Sektör dergisinin Haziran ayını kapsayan kaçıncı sayı olduğu belirtilmemiş olan dergide okudum. Hatırlarsınız bundan tam 6 sene once, Önceki Dönem Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş 2011 yılının Eylül ayında Prestij Park adını taşıyan sahil düzenlemesi yaptığında hayvan heykellerinin bulunduğu parka, Çizgi film ve roman kahramanları, çoban heykeli, maymun, eşek, kedi,köpek, horoz, timsah, fil, arslan, kaplan, keçi, inek, ceylan, kuğu, geyik gibi hayvanların heykellerine monte ettirmişti. O nedenle Gülüçte yer alacak olan masal kahramanları bölgede bir ilk değildir. Bölgede ilk Kozlu’da ki prestij parkta yer almıştır.

Lütfen aklımızla dalga geçmeyin. Bırakın apartmanların iç ve dış sorumluluğunu yöneticiler üstlensin. Sizde en iyisi Gülüç’e plaj yapında halkta biraz ferahlasın.

 

Yorumlar
G
Gulay6 yıl önce

14 katliaların arkasında piknik alanı yapılacaktı unutmayalım

Yorum Ekle