SON DAKİKA

Bedri Erel'i özlemle ve saygıyla anıyoruz

Bedri Erel'i özlemle ve saygıyla anıyoruz. 16 Ocak, 2021 16:11 Güncelleme: 16 Ocak, 2021 16:11 Bedri Erel'i özlemle ve saygıyla anıyoruz

16 Ocak 2019 tarihinde kaybettiğimiz İlçemizin ilk yerel gazetesi Şirin Ereğli’nin kurucusu, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti kurucu başkanı, duayen gazeteci Bedri Erel’i vefatının 2. Yılında rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Ereğli’nin duayen ve usta gazetecisi Bedri Erel, Zonguldak yerel basınına büyük katkılar sağlamış, yerel basının bugünlere gelmesinde önemli rol oynamıştı.

İki Yıl Önce 16 Ocak’ta 87 yaşında aramızdan ayrılan Bedri Erel, Cumhurbaşkanlığı Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Hasan Tahsin ve Şafak Erel adında kendisi gibi gazeteci 2 oğlu bulunan Bedri Erel, Şehir Mezarlığı’nda bulunan kabristanında  gazeteci oğlu ve Şirin Ereğli Gazetesi’nin Yazıişleri Müdürü Şafak Erel tarafından okutulan dualarla anıldı.

BEDRİ EREL KİMDİR?

Bedri Erel, 17 Temmuz 1932’de Zonguldak’ta doğdu.Erel, basın hayatına 1946 yılında mürettip olarak Türk Sesi gazetesinde başladı. Ardından 1955 yılında Zonguldak’ta şafak gazetesini kurdu. ZGD (Zonguldak Gazeteciler Derneği) kuruluşunda emek verdi. 1957 yılında dönemin Demokrat Parti iktidarının yerel temsilcilerinin ısrarı üzerine Ereğli’ye gelen Bedri  Erel, aynı yılın 21 Haziran Günü Şirin Ereğli adıyla ilçenin en uzun ömürlü gazetelerinden birini çıkardı. Erel, 30 Aralık 1974’te Karadeniz Ereğli’de Ticaret ve Sanayi Odası kuruluşu için kaymakamlık makamına dilekçe veren kurucular arasında yer aldı. Erel, gazeteci olarak 2000 yılına kadar fiilen çalıştı.

Yorum Ekle