SON DAKİKA

Bayram öncesi, denetimler drone desteği ile yapılacak

Zonguldak’ta Kurban Bayramı tatili öncesinde cep telefonu kullanan ve emniyet kemeri takmayan sürücülere yönelik denetimlerin Drone desteği ile yapılacağı açıklandı. 06 Temmuz, 2022 06:50 Güncelleme: 06 Temmuz, 2022 06:50 Bayram öncesi, denetimler drone desteği ile yapılacak

Zonguldak’ta Kurban Bayramı tatili öncesinde cep telefonu kullanan ve emniyet kemeri takmayan sürücülere yönelik denetimlerin Drone desteği ile yapılacağı açıklandı. 

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince; Kurban Bayramı tatili öncesi seyir halinde cep telefonu kullanımından kaynaklı oluşabilecek kazaların azaltılması ve emniyet kemeri takılmaması nedeni ile meydana gelen ölümlerin ve yaralanmaların engellenmesi amacıyla, yol kullanıcılarında “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun” sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için Drone ile denetimler icra edilerek bilgilendirmeler yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca, meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek ve sürücülerde yakalanma duygusunu üst düzeye çıkarabilmek için sorumluluk alanında bulunan karayollarında Kurban Bayramı tatili süresince drone ile denetim ve kontrollere devam edilecektir. Karayolu ağını kullanan tüm yol kullanıcıların mağdur olmamaları ve trafik kurallarına riayet etmeleri temennimizdir”

 

Yorum Ekle