SON DAKİKA

Batı Karadeniz'i keşfet

Batı Karadeniz'i keşfet 13 Eylül, 2017 17:04 Güncelleme: 13 Eylül, 2017 17:04 Batı Karadeniz'i keşfet

Ajansın faaliyet gösterdiği Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden oluşan Batı Karadeniz Bölgesinin tanıtımını yapmak amacıyla Türk ve yabancılardan oluşan 7 kişilik sosyal medya fenomeni grubunu bölgeye getirdiği bildirildi.

Sosyal medyanın her geçen gün önem kazandığı, turizmde karar alma mekanizmasında etkin rol oynadığı günümüzde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı da sosyal medya üzerinden Batı Karadeniz Bölgesinin doğal güzelliklerinin ve turizm değerlerinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımına katkıda bulunmak için Ajansın faaliyet gösterdiği Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden oluşan Batı Karadeniz Bölgesinin tanıtımını yapmak amacıyla Türk ve yabancılardan oluşan 7 kişilik sosyal medya fenomeni grubunu bölgeye getirdiği bildirildi. Konuya ilişkin verilen bilgiler şu şekilde: Katılımcılara bölgenin tarihi, turistik ve kültürel alanları ile doğal güzelliklere sahip yerlerigezdirilerek fotoğraf ve video çekmeleri, bunları sosyal medya üzerinden paylaşmaları sağlanmıştır. Kısa süre içerisindeyarım milyondan fazla insanın yapılan paylaşımları doğrudan beğenmesi ve etkileşime geçmesi uluslararası düzeydepaylaşım yapan turizm odaklı Instagram hesaplarının da dikkatinin de bölgeye yönelmesini sağlamıştır. Böylece uluslararası üne sahip veyaklaşık 10’ar milyon takipçiye sahip beatifuldestinations ve wonderful_placesisimli Instagram hesapları bölgeden yapılan çekimlerden üçünütekrar paylaşarak yaklaşık 20 milyon hesabın bölgemizi görmesini ve tanımasını sağlamıştır. Bu hesaplar tarafından yapılan paylaşımlar toplamda 600 bine yakın beğeni almıştır.

Türkiye’den ve dünyadan birçok farklı kullanıcı da bölgenin güzelliği ve ziyarete değer olduğu hususunda yorumlar yapmış ve bölgeyi ziyaret etmek istediklerini belirtmişlerdir. Turizmde tanıtıma modern ve farklı bir bakış açısı getiren bu etkinliğin popüler kültürde kendine yer edinerek, bölgeye sağlayacağı katma değerin alışılmış yöntemlere göre daha yüksek olacağı düşünülmektedir"

 

 

Yorum Ekle