SON DAKİKA

Başkan Uysal, üniversitelilerle buluştu…

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi 1.Sınıf öğrencileriyle Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Öğrencilere kendilerini sürekli eğitmeleri ve öğrenmeleri önerinde bulunan Başkan Uysal, ‘Ülkemizin büyümesi, güçlenmesi için sizler gibi yüksek eğitim almış insanlara ihtiyacı var’ dedi. 02 Ekim, 2018 12:36 Güncelleme: 02 Ekim, 2018 12:36 Başkan Uysal, üniversitelilerle buluştu…

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi işbirliği ile 2018-2019 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, AKM Sinema Salonu’nda gerçekleştirildi. Program kapsamında belediyenin hazırladığı ve ilçenin sembolleri haline çilek, çelik ve çınarın yolculuğu ve şehirle uyumu konulu bir video izlettirildi.

BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Soner Yavuz öğrencilerin ülkenin en iyi üniversitelerinden birine geldiğini hatırlatarak, yeni eğitimlerinde başarılar diledi. Dekan Yardımcısı Yavuz, üniversitelerine her konuda destek veren BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da öğrencilerin BEÜ’yü ve Kdz. Ereğli’yi tercih etmelerinden dolayı teşekkür ederek bazı tavsiyelerde bulundu.

Başkan Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir şehrin dilini öğrenmek istiyorsanız, önce o şehrin kelimelerini ve hikâyesini öğrenmelisiniz. Bizim şehrimizin sembolleri haline gelen, çınarın, çileğin ve çeliğin hikâyesini anlatan görüntüyü izlediniz. O halde bu şehirle olan uyumunuz da eğitiminizde çok önemli.

İlçemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Üniversite aydınlığa açılan bir pencere. Üniversiteli olmak demek hayal kurmaktır. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Hayal gerçeğe atılan tohumdur. Hayaliniz olduğu kadar adım atar, yürür ve hayata daha sıkı tutunursunuz. Bu yıllar geçecek, keşkelerim olmasın diyorsanız, bu günleri ve bu yılları çok iyi değerlendirin.”

Etkinlik sonrası öğrencilere ikramlarda bulunurken, daha sonra Cehennemağzı Mağaraları, Gazi Alemdar Gemisi ve Kitap Fuarını gezildi.

Yorum Ekle