SON DAKİKA

Başkan Uysal Mecliste sel felaketini değerlendirdi

Karadeniz Ereğli Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nın gündem dışı konuşmasında ilçede yaşanan sel felaketini değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti. 08 Ekim, 2015 13:26 Güncelleme: 08 Ekim, 2015 13:26 Başkan Uysal Mecliste sel felaketini değerlendirdi

06 ve 07 Ekim 2015 tarihlerinde yaşanan sel felaketi sonrası izlenimlerini hazırlanan slayt eşliğinde anlatarak hem meclis üyeleri hem de basın aracılığıyla kamuoyunu bilgilendiren Başkan Uysal, Kışla Sanayi, Kavaklık, Bahçeli evler, Solak Yol ayrımı ve Pençes Deresi ve Demirciler Çarşısı bölgelerindeki izlenimlerini anlattı.

GEREKENİ HEP BERABER YAPALIM

Başkan Uysal, “Biz o yaptı bu yaptı diye kimseyi suçlamıyoruz. Geçmişe de takılmıyoruz. Şehrimizde bir sel felaketi yaşandı. Bunun nedenlerini tartışırız ama şu an yapmamız gereken böylesi aşırı yağışlarda aynı sıkıntılarının yaşanmaması için tedbir almamız ve bu felaketin boyutlarını büyütecek sorunlarını ortadan kaldırmamızdır.

Bu konuda herkese ihtiyacımız var. 19 Ekim’de DSİ ve devlet yetkilileri ve meclis üyelerimizle birlikte halkın da katılımıyla büyük bir toplantı yapıp sorunu kökten çözmek için ilk adımı atacağız. “ dedi.

BELEDİYEMİZ TÜM İMKÂNLARINI SEFERBER ETTİ

Başkan Uysal, belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“06 Ekim’de itfaiye müdürlüğümüzün ekipleri 23 farklı yerden, 07 Ekim’de de 86 farklı işyeri ve evden su tahliye etti.

Ev ve işyerlerinde mahsur kalan 50 kişinin yanı sıra, Bölücek mevkiinde selde mahsur kalan ve içinde öğrencilerin olduğu okul servisi kurtarıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüz 8 farklı bölgede 63 işçi 7 kepçe ile 8 yıkama ve 6 hafriyat aracı ile sel sonrası oluşan hafriyatı temizleyip bölgeyi yıkıyor. Bu konuda tüm imkânlarımızı seferber ettik.”

Öte yandan meclis toplantısında gündemde bulunan 7 ayrı madde oy birliği ile kabul edildi. 

Yorum Ekle