SON DAKİKA

Başkan Uysal “Çevre” Çalışmalarını Anlattı

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı toplantılarının dördüncü birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın belediyenin çevre konularında yürüttüğü çalışmaları anlattığı birleşimde, borçlanma ile ilgili gündem maddeleri bir gün sonraki toplantıya ertelendi. 09 Ekim, 2017 09:20 Güncelleme: 09 Ekim, 2017 09:20 Başkan Uysal “Çevre” Çalışmalarını Anlattı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, üyelerden Yusuf Kalay ve Osman Yavuz’un mazeretleri nedeniyle katılmadığı toplantıda Belediye temizlik işleri müdürlüğü’nün çok önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü personelini kutlayan Uysal, “Belediyemizin hal ve çevre sağlığı alanında zararlı vektörlere karşı yapmış olduğu ilaçlama çalışmaları sağlık bakanlığı denetiminden geçmiş olup, Zonguldak ve çevresinde ilk ruhsatlandırılmış belediye olmuştur. Yani Çevre Sağlığı, Halk Sağlığı konusunda, zararlı vektörlere karşı çalışmalarımız Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve başarılı olmuştur” dedi.

Uysal, şöyle devam etti: “Bizler 22 Temmuz’da Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından ülkemizdeki belediyeler arasında 2017 yılında düzenlenen etkin proje yarışmasında, belediyemiz elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümü, geleceğinizi çöpe atmayın projesi ile birinci grup belediyeler arasındadır. Altyapı ve çevre kategorisinde birincilik almıştır. Bizler de bunu önemli buluyoruz, proje çalışmalarındaki gayretlerinden ötürü Temizlik İşleri Müdürümüz, Başkan yardımcımız ve çalışanlarımız başta olmak üzere tebrik etmeye layık bir konu.

Temizlik işlerinde yaptığımız diğer çalışmalardan, belediyemizce inşası sürdürülen birinci sınıf atık getirme merkezi son aşamaya geldi. İnşa ve izin işlemleri bitince, 13 çeşit atık bu alanda biriktirilecek, Batı Karadeniz bölgesindeki ilk tesis olacak. Bu da son derece önemli.”

KIRMACI KATI ATIK PROJESİ İHALEYE ÇIKIYOR

Başkan Uysal, Ereğli’ye bağlı Kırmacı bölgesinde bulunan katı atık depolama alanının rehabilitasyonu konusundaki çalışmalara dair ise “ Bu konuda rehabilitasyon projesi tamamlanmış olup, Projenin uygulama ihalesi 18 Ekim 2017 tarihinde İller Bankası tarafından ihalesi yapılacak. Kırmacı’daki düzensiz depolama alanından kurtulacağız. Oradaki çalışmalarımız bununla kalmayacak, oradaki yol çalışmalarımız ve çevre düzenleme çalışmalarımız da devam edecek.”

Bizlerin 2016 yılında başladığı bir başka konu daha var. Özellikle okullarda pil, bitkisel yağ, elektronik eşyaların doğada yok olma süreçlerini tablo halinde anlatarak, çevreye zararlı etkilerini çocuklarımızla paylaşarak eğitimlere başladık. Bu panolardan birer taneyi çocuklarımıza hediye ediyoruz. Buna başladık ancak bu çalışmaları genişletmemiz lazım. Bu konuda belki bunları kitapları, hikayeleri, şiir ve yarışmalar yaparak çevreye karşı duyarlığımızı arttırmamız lazım. Sizlerle birkaç örnek paylaşmak istiyorum. Örneğin bir cam şişe 4 bin yılda doğadan kayboluyor. Bir sakız beş yılda yok oluyor. Bir kutu içecek, on ila yüz yıl arasında yok oluyor. Bir pet şişe dört yüz yılda yok oluyor. Bitkisel yağların zararlarını biliyorsunuz.”

ATIK KAĞIT TOPLAMA KAMPANYASI

Uysal, atık kağıtlar konusunda da çalışma yürüttüklerini belirterek şöyle konuştu:

“Kağıdı çok kullanan kamu kuruluşları, belediyede, okullarda evlerde kağıt kullanıyoruz. Kağıt doğada üç ayda yok oluyor. Bir ton kağıt on yedi ağaçtan elde ediliyor. Bazen ağaç dikelim diyoruz ya. Ağaç dikmeyi de ihmal etmemekle birlikte kağıdın geri dönüşümünü de sağlamamız lazım. Bu son derece önemli. Özellikle Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki televizyonlarda bununla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Bizler onun çalışmalarını yaptık, önümüzdeki günlerde belediyemizden başlamak üzere, okullarımızdan başlamak üzere kağıdın geri dönüşümünü, belki üniversiteyle birlikte ortak bir çalışma yapıp kağıdın geri dönüşümünü sağlamamız gerekir diye düşünüyorum.”

TEK GÜNDEM… BORÇLANMA SALIYA KALDI…

Gündem gereği İmar Müdürlüğü’nden Belediye Meclisine yazılan yazıda, 2013-2017 yıları arasını kapsayan beş yıllık imar planının sona ermesi üzerine 2018-2022 yıllarını kapsayacak beş yıllık imar planının yapılması konusunun İmar Komisyonuna havalesi istendi. Teklif belediye meclisince oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemde bulunan diğer maddelerin 10 Ekim Salı günü görüşülmesine karar verildi. Salı günü görüşülecek maddeler arasında Kent Meydanı, Yeraltı Otoparkı ve Cami, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapımı, Göztepe Köprüsü’nün yenilenmesi ve Elmatepe’de yaya üst geçidi yapılması için İller Bankası’ndan alınacak kredi için Belediye Başkanı Uysal’a yetki verilmesi konuları yer alıyor. 

Beşinci birleşime kadar komisyonun raporunu hazırlamaması üzerine, Başkan Uysal’ın gündem maddelerini komisyondan geçmeden meclise getirmesinin beklendiği bildirildi.

 

 

Yorumlar
C
Cemal6 yıl önce

Sayın uysal biz defalarca çözüm odasına baş vurmamıza rağmen çihat övül sokak köşe yüzbaşı izet dura sokak kaldırım halen temizlenmemiştir neyin kafasını yaşıyorsunuz ben herzaman söylerim herkes mesleğini yapsın derim

Yorum Ekle