SON DAKİKA

Başkan Posbıyık’tan Çevre Yolu Çağrısı

“Ereğli trafiğinin rahatlaması için karayollarının çevre yolunu yapması gerekiyor” 08 Eylül, 2022 11:59 Güncelleme: 08 Eylül, 2022 11:59 Başkan Posbıyık’tan Çevre Yolu Çağrısı

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, karayollarının projesi hazır olan çevre yolunu yapmadığı için Ereğli’nin şehir içi trafiğinin sıkıştığını belirterek; “Ereğli’nin kent içi trafiğini biz rahatlatmak için alternatif yollar açıyoruz ancak Kepez - Plajlar bölgesi yolu, karayollarının Terminal - Alaplı Pidos arası Çevre Yolu Projesi’ni yapmadığı için tıkanıyor. Özellikle Devrek Yol Ayrımı kilitleniyor. Ereğli’nin trafiğinin rahatlaması için karayollarının çevre yolunu yapması gerekiyor” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çevre Yolu Projesi’nin yapılmaması nedeniyle kent trafiğinin sıkıştığını söyledi.

Karayollarına Terminal - Alaplı Pidos arası Çevre Yolu Projesi’ni yapın’ çağrısında bulunan Başkan posbıyık şunları söyledi:

“Ereğli trafiğini rahatlatacak en önemli olay Çevre Yolu Projesi’dir. Terminal’in oradan başlayıp, Alaplı Pidos üzerinden bağlanan çevre yolu mutlaka yapılmalıdır. 2 senedir Sayın Valimizin başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında karayolları ile sürekli tartışıyoruz. Kepez’de insanlar ölüyor diyorum. Dışarıdan gelen insan, İstanbul-Ankara’ya gidecek otobüsler, kamyonlar, tırlar hep bu yolu kullanıp Ereğli trafiğine giriyorlar. Devrek yol ayrımı kilitleniyor. Demir çelikten akşam işten çıkanlar araçlarıyla hiçbir yere gidemiyorlar. Neden? Zonguldak’tan gelen tüm araçlar hepsi de şehrin içine girip Devrek yolunu kilitliyor. Plajlar mevkisinde ölümlü kazalar oluyor. Halbuki bu proje yapılsa, tüm araçlar terminalin oradan girecek, Alaplı Pidos’un oradan çıkarak hiç şehir trafiğine girmeden 5 dakika içinde transit geçecek. Kilimli’ye gittiniz mi bilmiyorum, bir yollar açılıyor. Tebrik ederim, Allah razı olsun yapanlardan. Kıskandım Ereğli Belediye Başkanı olarak. Burada yok çünkü. Burada insan da ölse, burada bir şey yok. Ereğli’de trafiğin rahatlaması belediyeye değil, karayollarına bağlı olan bir şeydir, o da çevre yolunun yapılmasıdır.”

Yorum Ekle