SON DAKİKA

Başkan Posbıyık, Mecliste önemli mesajlar verdi

Ereğli’yi Zonguldak’tan Milletvekilleri yönetmesin” 02 Eylül, 2021 16:26 Güncelleme: 02 Eylül, 2021 16:26 Başkan Posbıyık, Mecliste önemli mesajlar verdi

“SİYASETTE KİRLENMİŞLERLE BELEDİYECİLİK OLMAZ”

“KİMLERİN NERELERDE TOPLANTI YAPTIKLARINI İSİM İSİM BİLİYORUM”

“KAYMAKAMI GÖNDERMEK İÇİN UĞRAŞANLAR VEBALİNİ ÖDEYEMEYECEKSİNİZ”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eylül ayı meclis toplantısının son oturumunda tayini çıkan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu dönemiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Posbıyık, çeşitli siyasi toplantılar yapanlar ve Ereğli’yi dışarıdan yönetmeye çalışanlar olduğunu vurgulayarak bunlara ilişkin önemli mesajlar verdi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, AKM Nikah Salonu’nda yapılan Eylül ayı meclis toplantısının son oturumunda önemli açıklamalar yaptı.

Gündemdeki maddelerin görüşülerek karara bağlanması ardından bazı açıklamalarda bulunan Posbıyık, tayini çıkan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu dönemini değerlendirdi. Posbıyık, çeşitli siyasi toplantılar yapanlar ve Ereğli’yi dışarıdan yönetmeye çalışanlar olduğunu belirterek bunlara ilişkin önemli mesajlar verdi.

“SİYASETTE KİRLENMİŞ İNSANLARLA BELEDİYECİLİK OLMAZ”

Posbıyık şunları söyledi:

“Şimdi birazcık başınızı ağrıtayım sizin. Ben yaşça hepinizden daha büyüğüm. Onun için benim görevim sadece belediye başkanlığı yapmak değil, 1971 yılında belediyeciliğe başladım. Tecrübelerimi sizlere, benden sonraki nesillere aktarmak da benim görevim. Buna inandığım için de bu tecrübelerimi zaman zaman sizlere aktarmaya çalışıyorum. Yani ben yaşlandım diye -sözüm meclisten dışarı- dışarıdakiler başka bir şey anlamasın, ‘Adaylığını koymayacak’ falan diye... Hızlı bir şekilde adaylığım için hazırlanıyorum. Ayrıca burada çok geniş bir grubumuz var, ben aday olmasam dahi bizden birisi çıkacak, destekleyeceğiz. Parti de önemli değil bizim için. Ama burada Belediye Başkanlığı, Ereğli’yi seven, namuslu, siyasette kirlenmemiş insanlarla yapılır. Bir takım toplantılar yapılıyor sağda solda, isim isim gelin anlatayım boş bir vakitte, kimler olduğunu… Hikaye bunlar… Öyle siyasette kirlenmiş insanlarla burada belediyecilik olmaz. Çünkü Ereğli halkı geçtiğimiz 5 yıllık dönemde uyandı artık.

-ÇORUMLUOĞLU İLE EREĞLİ İÇİN ÇOK İYİ BİR ÇALIŞMA YAPTIK-

Değerli arkadaşlarım, siyaset çok önemli değil. Ben Cumhuriyet Halk Parti’liyim. Bundan onur duyuyorum. Ama ben karşımdakinin siyasetine asla bakmam. Karakterine, kişiliğine, adam oluşuna bakarım. Ereğli’yi seven insanlar lütfen siyaset yapmasınlar. Şimdi ben yıllardan beri Belediye Başkanlığı yapıyorum. Çok değerli Kaymakamlarla çalıştım. Çok mükemmel Kaymakamlarla çalıştım. Hepsini şükranla yad ediyorum. Hepsinin hizmetleri var. Ama son dönem gelen Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile Ereğli için çok iyi bir çalışma yaptık. Hatta ben açık konuşan bir adamım. Fatih Çakır zamanında bütün siyasi partileri de bir araya toplamıştık. Çok daha hızlı bir çalışma yapıyorduk, biraz dağılma oldu son zamanda. Çünkü Ereğli’yi Ereğli’dekiler yönetmiyor, Zonguldak’tan yönetiyorlar Ereğli’yi.

Dolayısıyla Kaymakam hakkında bir sürü şey uydurdular. Duvar gazetesi çıkaranlardan bahsetmiyorum, onlar sıradan adamlar. Milletvekili bazında, İlçe Başkanı bazında Kaymakamı göndermek için ellerinden geleni yaptılar. Yok Halil Posbıyık’ın arkadaşı, yok Posbıyık’a yakın, yok Posbıyık’a yardım ediyor. Bana ne yardımı edecek kardeşim. Ben belli bir noktaya gelmişim. Yaşım belli bir noktaya gelmiş, Ereğli’ye hizmet ediyoruz, Ereğli’ye. Bende bulunan Başkan yardımcıları, müdürler hepsine sorun, Kaymakam bey Alo, der çağırır gider benim haberim bile olmaz. Böyle bir kolektif çalışma yaptık. Çok güzel şeyler yaptık.

-EREĞLİ’Yİ ZONGULDAK’TAN MİLLETVEKİLLERİ YÖNETMESİN-

Şimdi bir abiniz olarak sorarım, sözüm meclisten dışarı. Üniversite kampusu belli bir noktaya geldi o kadar hızlı bir zamanda. Son bir iki senede Kaymakam geldi, siyasi partiler, TSO ve biz; çok iyi noktaya geldi. Bugünlerde temel atacaktık. Yeni gelecek Kaymakam da daha iyidir, daha iyi hizmetler edecektir ama bu işin toparlanması var. Kaymakam beyin özel olarak bağış için anlaştığı insanlar vardı. Bodrum’daki adama beraber gittik, 4 milyon TL para aldık ondan. Hemen başlayacaktı inşaatlar patır patır. Şimdi yeni gelen Kaymakam daha iyisini yapacak inanıyorum ama toparlanması en az 6 ay bir yıl... Peki bu altı ay, bir senenin hesabını kim verecek Ereğli halkına. Kaymakamı buradan göndermeye çalışan paçozlardan bahsetmiyorum. Milletvekiline, İlçe Başkanına soruyorum. Hesap verebilecekler mi? Ereğli halkı bunu anlamayacak mı? Bu adam ne yaptı, Ereğli’ye bir kötülük mü yaptı. Elinden geleni yaptı, ben şahidim. O AK Parti’li. AK Parti’den Milletvekili adayı olmuş, ben CHP’liyim. Adamla yan yana gelemiyordum, korkuyordum zarar vereceğim diye. ‘Halil Posbıyık’ın arkadaşı, CHP’li Belediyeye yardım ediyor’ diye devamlı ıvır, zıvır yaparak Ereğli’ye kötülük yaptılar. Yazıktır bu Ereğli’ye. Ereğli’ye kötülük yapmanın vebalini ödeyemezler öbür dünyada. Ereğli tarihini kişiler yazmayacak, tarih yazacak. Bunlar yarın öldüğümüzde veya sağlımızda tek tek yazılacak. Şimdi aramızda basın mensupları var, şimdi sormasınlar kampus temeli niye atılmadı, diye. Ne bileyim ben. Yazıktır. Her kesimle CHP, MHP, AK Partili’siyle ilişki içerisindeydi. Hata yok mu, hepimizde hata olabilir. Ama Kaymakamı erken göndermek için bu çabaya ne gerek vardı. Bu sözlerim sadece Kaymakam Çorumluoğlu için değil, bundan sonra gelecek idareciler için de öyle. Bu vatandaş, bu halk ‘Nasıl gönderdim’ diyenlere gününü gösterir. Oy veren seçmen sana ağayı gösterir. Ereğli için üzülüyorum. Kendim için değil. Belli bir yaşa gelmişim, emekliyim, eşim emekli. Evim var, yiyecek param var. Allah’tan sağlıktan başka bir beklentim yok. Ama ben Ereğli’yi seviyorum, sizleri seviyorum, Ereğli için doğruları söylemeye çalışıyorum. Bırakalım şu particiliği. Allah rızası için bizi Zonguldak’taki Milletvekilleri falan yönetmesin. Yapmayın, her şeyi biliyorum.”

“65 YAŞ ÜSTÜNDEN OTOBÜS ÜCRETİ ALINMASI KONUSUNDA MUHATAP KAYMAKAMLIK”

Başkan Posbıyık, Acheron Vadisi çalışmaları konusunda da bilgi vererek bazı konulara açıklık getirdi.

Posbıyık, şu açıklamayı yaptı:

“Dün konuşma yaparken Numan bey de ikaz etmişti haklı olarak, Kent meydanı konusunda mahkemeye başvuran CHP değil diye. O zaman CHP’nin 14 meclis grubu üyesi vardı. Onlar itiraz etmişti mahkemeye. Mahkeme de Kent Meydanı’na cami yapılmamasına karar vermişti. Ben CHP örgütü demiştim, CHP Belediye Meclis grubu diye düzeltiyorum.

Son günlerde çok gündemde olan bir konu, 65 yaş üstü vatandaşlardan otobüslerde ücret istendiği söylentisi. Bu söylenti ile sorumluluk genellikle belediyeye atılmak isteniyor. Bizimle hiçbir alakası yoktur. Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi… Sadece Ereğli’de değil Türkiye’nin her tarafında devlet tarafından karar alınmış, 65 yaş üstü için ücretsiz binilmesiyle ilgili. Vatandaşlarımızdan eğer para isteniyorsa müracaat yeri Kaymakamlıktır. Konunun belediyeyle ilgisi yoktur. Kaymakamlığın da buna göre gerekli uyarıyı veya cezayı vermesi lazım. Kamuoyunda belediyeyle ilgiliymiş gibi yanlış bir söylenti var. 65 yaş üstü vatandaşlardan para istendiğinde bunun muhatabı tamamen Kaymakamlıktır.

“ACHERON VADİSİ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”

Acheron Vadisi’nde çalışmalara başlandı. 110 dönüm yer var. Bundan evvelki yerler dönemin Milletvekili Fazlı Erdoğan ile el ele verilerek Demiryolları’ndan Hazine’ye aktarımı sağlandı, biz de planlamasını yaptık. Büyük bölümünü okullar alanı olarak kurtarmıştık. Çok yararlı bir çalışmaydı. Fazlı Erdoğan’ın da çok büyük katkısı oldu. Kendisini şükranla anıyorum buradan. Aşağıda kalan 110 dönümlük yerin altında tarihi zenginlikler var diye herhangi bir işlem yaptırmıyorlar. Biz 2014’ten önce kazı çalışması başlatmıştık. Seçimi kaybedince bunlar yarıda kaldı. Şimdi Kaymakamlığın öncülüğünde burada yeniden bir birliktelik kuruldu. Hocalar görevlendirildi. Yemeklerini biz veriyoruz. Ulaşımlarını sağlıyoruz. Kaymakam bey yöremizdeki firmalardan bir takım katkılar aldı. Çok önemli bir konu bu, çünkü buranın 5-10 dönümünde tarihi eser çıkarsa çıkacak. Geri kalan 80-90 dönüm tekrar kullanıma açılacak. Bu çalışmada Demir-Çelik Fabrikası, Tat Metal, Çınar ve TSO da var Kaymakamlığın öncülüğünde... Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.”

 

Yorum Ekle