SON DAKİKA

Başkan Posbıyık, kriz masasını topladı

Gece yarısından itibaren Kdz. Ereğli’yi etkisi altına alan sağanak yağmur sonrası Kdz. Ereğli Belediyesi teyakkuza geçti. Başkan Posbıyık, kriz masasını topladı; su baskınlarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. 18 Temmuz, 2019 07:10 Güncelleme: 18 Temmuz, 2019 07:10 Başkan Posbıyık, kriz masasını topladı

Kdz. Ereğli’de dün gece yarısından itibaren gök gürültülü şimşek eşliğinde bölgeyi etkisi altına alan sağanak yağmur, ilçenin bazı bölgelerinde su baskınlarına yol açtı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, etkili olan yağış sonrası belediyede kriz masasını topladı ve ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Sabaha karşı etkisini artıran yağış sonrası bazı dereler taştı, bazı bölgelerde ev ve işyerlerini su bastı.

İTFAİYE, ZABITA VE AFAD SAHADA

Başkan Posbıyık başkanlığında toplanan kriz masası, Kaymakamlık, Emniyet ve Afad işbirliğinde yağışın etkili olduğu bölgelere yapılan müdahaleleri kontrol etti. Gelen ihbarlar değerlendirildi. Gün boyu etkisini sürdüreceği belirtilen yağışlara karşı kriz masası, Zabıta, İtfaiye ve Afad ekiplerinin sahadaki çalışmalarını koordine ediyor.

POSBIYIK: 45 VATANDAŞIMIZ MAHSUR KALDIKLARI YERDEN KURTARILDI

Su baskınlarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan Başkan Posbıyık, İtfaiye ekiplerinin şu ana kadar 45 vatandaşı mahsur kaldıkları yerden kurtardıklarını söyledi. Doğal bir afet yaşandığını anlatan Posbıyık şöyle konuştu:

“Sabaha karşı yağışlar etkisini artırdı. Yaşanan olay doğal afet. Bütün arkadaşlar çalışıyor. Belediyede kriz masası kuruldu. Az önce Kışla Sanayi Sitesi'ne girdim. Orası da çok kötü vaziyette. Ekiplerimiz elinde gelen gayreti gösteriyor. Şu ana kadar evlerinde ve araçlarında mahsur kalan 45 vatandaşımızı itfaiye ekipleri kurtardı. Ekiplerimiz tümüyle sahada. Bütün dereleri gözlem altında tutuyoruz. Gerekli müdahaleler yapılıyor.”

Yorumlar
D
Dilek aktağ4 yıl önce

ören yeni mahallede dere taştı yol çökme yaptı evimizi ramak kala kurtardık geceden beri uyumuyoruz yağarsa sıkıntı var köprü istiyoruz yol istiyoruz çamurdan kurtulamadık daha önce vatandaş düştü yağmur da dereden zor kurtardık baskanimizdan yardım istiyoruz 5 yıl taş oynatilmadi başkanım sizi bekliyoruz

Yorum Ekle