SON DAKİKA

Başkan Posbıyık, kent meydanı’nın yapılacağını açıkladı

“Cami yeri sorunu çözüldü” 06 Ekim, 2021 11:20 Güncelleme: 06 Ekim, 2021 11:20 Başkan Posbıyık, kent meydanı’nın yapılacağını açıkladı

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis toplantısında Kent Meydanı çalışmalarının başlayarak önümüzdeki günlerde hafriyat işlerinin yapılacağını açıkladı. Cami yeri sorununun aşıldığını söyleyen Başkan Posbıyık, “Sahile, denizin üzerine cami ısrarımızdan vazgeçtik. Sahile yapılmayacak. Bakanlık düzeyinde yaptığımız görüşmelerde 16 değişik yer sunduk. Askeri Lojmanlar bölgesi yoğunluk kazandı. Biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Başkan Posbıyık ayrıca, OYAK’tan Bağlık Lojmanları konusunda bir talep gelmediğini açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısının ilk oturumu AKM Nikah Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli’yi ilgilendiren çok önemli konularda açıklamalarda bulundu. Posbıyık, Kent Meydanı çalışmalarına önümüzdeki haftalarda başlayacakları müjdesini verirken, yapılması düşünülen cami yeri sorununun da çözüldüğünü açıkladı.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

"Kent Meydanı ve Cami meselemiz var. Bundan 20-25 gün evvel, Milli Emlak Genel Müdürü beni aradı. Cami projesi var, dedi. Cami projesi deyince anladım, zaten Ereğli'nin cami projesinden başka bir projesi yok, her yerden arıyorlar. 'Yeri biz size devir etmiştik, orayı bize devir edin, biz cami yapalım, senin devlete olan vergilerini silelim' dedi. Ben de, 'olmayan borç silinmez ki, devlete de, işçiye de borcum yok. Burası için CHP grubu mahkemeye verdi, orası iptal edildi, cami yapılamaz' dedim. Sahile, denizin üzerine cami yapılsın diye ısrarımız vardı, bundan vazgeçtik. Sahile yapılmayacak.

-ANKARA'DA ÜST DÜZEY GÖRÜŞME YAPILDI-

Bir hafta sonra bana çok saygın, hürmet ettiğim Çevre Bakanımız, önemli bir bürokrat aracılığı ile haber gönderdi. ‘Halil ile aran iyi, Halil ile görüş, cami konusunda bize yardımcı olsun, önümüzdeki hafta onu Milli Emlak’a davet edecekler’ dedi. Emriniz olur dedik. Milli Emlak Genel Müdürü davet etti, gittik, karşıladılar. 15-16 seçenek sunduk. Anlattık. Burası etrafında, Kaymakamlık binası, belediye binası yapılıyor, kent meydanı ortada kalıyor dedik. Sembol cami buraya olmaz dedik. Ayrıca buraya planlama yapılmış, cami kaldırılmış, yeni cami konulursa meclise gelmesi lazım, meclisten geçmez dedim. Bütün projelere baktılar, hayran kaldılar.

-ORAYA CAMİ OLMAZ KENT MEYDANI OLACAK YER DEDİLER-

Zaten oraya cami olmaz kent meydanı olacak yer dediler. Proje üzerinde kafaları yattı. Ereğli'de bir protokol camisine ihtiyaç var, dedik. Çok memnun oldular. Ne sıkıntınız olursa buraya gelin, dediler; diğer işlerimizi de hallettiler. Buraya gelince İl Çevre Müdürlüğü'nden aradılar, bizden askeri lojmanlara yönelik bilgiler istediler. Herhalde oraya yöneliyorlar. Cami meselesi Ereğli'de halledilmiştir. Onlar yer belirleyecekler biz de her konuda yardıma hazırız.

KENT MEYDANI’NIN 2 KATINI İŞ İNSANI YAPIYOR, 2 KATINI BELEDİYE YAPACAK

Kent Meydanı Projesi’nin temelini kazmaya başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İsminin açıklanmasını istemeyen iş insanı 4 katlı bir kent meydanı yapacaktı, çok fiyat artışından sonra benim param 2 kata düştü, dedi. 2 katı o yapacak, 2 katı da belediyemiz yapacak. Bu iş halloldu. Arkadaşlarımız hafriyat döküm yerlerini hazırladılar. Hafriyat çalışmalarına başlayacağız. O bölgede bir kargaşa olacak. Park yerleri olmayacak, sorunlar yaşanacak. Halk otobüslerinde sıkıntı olacak. Ama sıkıntı çekmeden refaha ulaşmak mümkün değil.

-OYAK’TAN BAĞLIK LOJMANLARI KONUSUNDA TALEP YOK-

Bağlık Lojmanları konusunda değişik dedikodular, Erdemir hakkında değişik yazılar çıkıyor, kafayı bulan bir şeyler söylüyor. Bağlık lojmanlarından bize hiçbir talep olmadı. ‘Burayı konut alanı inşaat alanı yapın’ diye hiçbir talepte bulunulmadı. Değerli arkadaşlarım, OYAK gibi karşınızda bir Holding var, Bağlık lojmanlarının turşusunu kuracak değil. Tabii ki burada bir şeyler yapacaklar. Koskoca Holding, Ereğli’nin suyunu çıkarmaya çalışıyor zaten, orada geniş bir alanı var. Bu yarın böyle bir teklif gelmeyecek anlamına gelmez. Ben şunu söylüyorum, yeter ki OYAK belediyeye gelsin. Eğer yarın belediyeyi baypas edip, orayı TOKİ’ye verirlerse, Çevre Bakanlığı devreye girer ve örnek 100 konut yapılacaksa, eşit pay alsınlar diye 500 konut yaparlar ve Ereğli’nin başı derde girer. İnşallah bize müracaat ederler, yoğunluklarını, yüksekliklerini biz ayarlarız.”

Yorum Ekle