SON DAKİKA

Başkan Posbıyık hamsi festivaline davet etti

Başkan Posbıyık hamsi festivaline davet etti 16 Kasım, 2021 12:47 Güncelleme: 16 Kasım, 2021 12:47 Başkan Posbıyık hamsi festivaline davet etti

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 21 Kasım Pazar günü yapılacak Hamsi Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti. Festival sloganını ‘HAMSİ-VAC’ olarak açıklayan Posbıyık, “Hamsi, doğal bir aşı. En taze, genç ve yağsız olduğu dönemde Ereğli’ye geliyor. Bu hamsiden yemek insanlara şifa, protein ve güç veriyor. Onun için festivalimizin sloganı HAMSİ-VAC” dedi. Posbıyık, 2.2 metre uzunluğunda mangal kurulacağını ve 15 bin ton hamsi dağıtılacağını belirterek, “Festivalimizin onur konuğu öğretmenler olacak” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Halil Posbıyık, bölge basınına değerlendirmelerde bulundu, bütün vatandaşları 21 Kasım Pazar günü yapılacak Hamsi Festivali’ne davet etti. Posbıyık, festival sloganını HAMSİ-VAC olarak açıkladı.

Başkanlık makamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Halil Posbıyık, festivalde 15 bin ton hamsi dağıtacaklarını ve Resul Dindar’ın konser vereceğini ifade etti. Posbıyık şunları söyledi:

‘HAMSİ FESTİVALİ HAZIRLIKLARI TAMAM’

“2 senedir pandemiden dolayı festival yapamıyoruz, önce sağlık dediğim için… Cumhuriyet bayramında yaptığımız konser benim de inanamayacağım kadar büyük bir ilgi gördü. Buradan da anlıyoruz ki vatandaşlarımız bu etkinlikleri özlemiş. Hamsi Festivalimiz için tüm hazırlıkları tamamladık. Önümüzdeki yıl büyük festivalimizi yapacağız. Sağlıklı bir ortam olduğu takdirde, izin verirlerse büyük festivalimizde büyük sürprizlerimiz olabilir.

-FESTİVALİN ONUR KONUĞU ÖĞRETMENLER OLACAK-

Erdemir Hamsi Festivali için bin 600 civarında bize mangal hazırladı. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Hamsi Festivali’nin bir özelliği de 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne yakın tarihte olması. Türkiye’nin geleceğini tayin eden öğretmenlerimizin de günlerini kutlayacağız. Festivalin onur konuğu öğretmenlerimiz olacak. Protokol masalarında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve emekli öğretmenlerimiz yer alacak. Bu seneki dağılımı çok geniş tuttuk, bütün okullara çağrıda bulunduk. Okullar da mangal başına geçecek. Her okul kendi flamalarını asarak STK’lar ile birlikte yerlerini alacak. Muhtarlar, mahallelerini temsilen vatandaşlarımızla birlikte katılacak.

-15 BİN TON HAMSİ DAĞITILACAK-

STK’lara ve diğer okullara ihtiyaçları kadar hamsi bir gün evvelinden verilecek. Halkımıza dağıtacağımız hamsileri de ekiplerimiz hazırlıyor. 15 ton civarında hamsi hazırlığı yapıyoruz. Bir havuzdan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da hamsi dağıtımı yapacağız. 2.2 kilometre uzunluğunda mangal düşüncesiyle harekete geçtik. 3 ton civarında mangal kömürü hazırladık. 500 adet jel, 2 bin 500 adet ızgara, 10 bin helva, 10 bin şişe suyu, 7 bin 500 ekmek, 1,5 ton soğan, limon ve ıslak mendil dağıtacağız.

“HAMSİ-VAC DOĞAL BİR AŞI”

Bu yıl festivalimizin sloganı HAMSİ-VAC. Biz hamsinin doğal bir aşı olduğuna inanıyoruz. Kdz. Ereğli hamsisi çok ünlü. Her zaman ifade ettiğim gibi taze ve genç, yağsız olduğu dönemde Ereğli’ye gelir. Bu hamsiden yemek insanlara şifa veriyor, protein ve güç veriyor. 13.30 ile 18.00 arası Amfi Tiyatro’da Hamsili Pilav ve En Hızlı Hamsi Yeme yarışması düzenlenecek. Yarışmada ödüller verilecek. Altın ödülü de var. Başvurular Perşembe gününe kadar Kültür Müdürlüğü’ne yapılacak. Kemençe grubuyla anlaştık, tulum, horon, kemençe ekipleri Ereğli’de olacak. Zonguldak yöresi halk oyunları, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Rock ve Pop Müziği konserleri yapılacak. 18.30’da Ereğlililerin çok beğendiği, alkışladığı beyefendi sanatçı Resul Dindar konser verecek. Bütün alanlara yayılacağız. Herkesin kendi bölgesinde oyunlarını oynayabilecekleri güzel bir gün geçirmeyi düşünüyoruz. İnşallah Allah yardım eder, havamız da güzel olur. Tüm bölgeyi, vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyorum.”

Yorum Ekle