SON DAKİKA

Başkan Posbıyık: Ata Tohumlarını Çoğaltmak Milli Görevimiz

Başkan Posbıyık: Ata Tohumlarını Çoğaltmak Milli Görevimiz 10 Mayıs, 2022 15:05 Güncelleme: 10 Mayıs, 2022 15:05 Başkan Posbıyık: Ata Tohumlarını Çoğaltmak Milli Görevimiz

100 BİN ATA TOHUMU FİDESİ, KDZ. EREĞLİ HALKIYLA BULUŞTU

“ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA FAZLA ATA TOHUMU FİDESİ DAĞITACAĞIZ”

Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 100 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesini ücretsiz halka dağıttı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Sizden tek ricamız, bu fidelerden aldığınız ürünlerin sonrasında tohumlarını çoğaltın ve lütfen komşularınıza, dostlarınıza verin, çevrenizle paylaşın. Bu bizim milli görevimiz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi, sağlıklı tarımı desteklemek için 2020 yılında başladığı Ata Tohumu Üretimi Projesi’ni her geçen yıl geliştirerek sürdürüyor. Belediye, bu yıl da seralarında ürettiği 100 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesini halka ücretsiz dağıttı.

Anıt önündeki dağıtım programına Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri katıldı. Binlerce vatandaş, ata tohumlarından almak için uzun kuyruk oluşturdu. Başkan Halil Posbıyık, önümüzdeki yıl daha fazla ata tohumu dağıtacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bölgemiz verimli topraklara sahip ama topraklarımızı tam anlamıyla maalesef kullanmıyoruz. Bu gerçekten üzücü bir olay. Topraklarımızı sağlıklı kullanmamız için özellikle ata tohumlarına ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Temizlik İşleri Park Bahçeler Müdürü ve ziraat mühendisi arkadaşlarıma ve ekiplerine şükranlarımı sunuyorum. 2020 yılında önce onları İzmir, Aydın ve Seferihisar’a gönderdik, köylerimizden tohum topladık ve ilk etapta kurduğumuz 3 serada üretime başladık. Şu anda 5 tane seramız var ama bu sayıyı daha da çoğaltacağız. Sizlere ileride çok daha fazla fide dağıtacağız. Köylerimize kadar bu fideleri dağıtmak istiyoruz. Şu anda 14 farklı ürünün fidesi var elimizde. Kemer pırasası, mısır gibi ürünlerin de daha denemeleri yapılıyor. 2020, 2021 ve 2022’de ektiğimiz fidelere bakıyoruz, yaban olanları temizliyoruz ve kimyasal bir katkı olmayan, genetiği sağlam ata tohumlarını üretiyoruz. Sizler dışarıdan aldığınız fideleri bir mevsim kullanabilirsiniz, fide vermez. Onlar atalarımızdan gelen tohum değil. Biz 3 yıldır ata tohumuna ulaşmak için mücadele veriyoruz.

-MİLLİ GÖREVİMİZ-

Bu yıl size 100 domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesi dağıtıyoruz. Bu fideleri sizler istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Günümüz koşullarında, tarlası olmayan bir insan dahi evinin balkonunda, hobi bahçelerinde bu fideleri çoğaltabilir. Bu ülkede tarımın güçlenmesi için Kdz. Ereğli Belediyesi olarak kendi çapımızda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir çok üniversite, ata tohumuna ulaştığımız için bu fidelerden istiyor. Üniversitelere de katkı vermeye çalışıyoruz ve ürettiğimizi halkımızla paylaşıyoruz. Sizden tek ricamız, bu fidelerden aldığınız ürünlerden sonra tohumlarını çoğaltın ve lütfen komşularınıza, dostlarınıza verin, çevrenizle paylaşın. Bu bizim milli görevimiz.”

Ata Tohumu Projesi’ni, Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Temizlik İşleri müdürü Sezgin Okumuş ve Park Bahçeler Birimi ekipleri yürütüyor. Okumuş da konuşmasında belediyenin Delihakkı’daki tesislerinde sera sayısını ve ürün çeşitliliğini artıracaklarını söyledi.

Başkan Posbıyık, konuşmaların ardından dağıtım programını şehit aileleriyle başlattı. Ardından sıraya giren vatandaşlara 4 çeşit ürünün ata tohumları dağıtıldı. Vatandaşlar, alandan mutlu ayrıldı.

Yorum Ekle