SON DAKİKA

Başkan Akdemir “19 Eylül Gaziler Günü”nü kutladı

Başkan Akdemir “19 Eylül Gaziler Günü”nü kutladı 18 Eylül, 2017 14:51 Güncelleme: 18 Eylül, 2017 14:51 Başkan Akdemir “19 Eylül Gaziler Günü”nü kutladı

 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazilerin en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmediğini, gazilerin Türk Milleti için her zaman onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Başkan Akdemir; “Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakârlıklar göstererek, canı, kanı pahasına ve ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Milletimiz,  tarih boyunca bağımsızlık ve özgürlüğünü korumak için sayısız zorluklara katlanmıştır. Bu zorlukları aşmada millet olarak herkesin payı vardır, ancak  asıl pay sahipleri bu zorluklar karşısında göğüslerini siper eden şehit ve gazilerdir. Türkiye Cumhuriyeti, onların fedakârlıkları sayesinde bugünlere gelerek, dimdik ayakta kalmıştır. Yüce Türk Milleti, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, şehit ve gazilerimizin verdikleri mücadeleleri tüm dünyaya kabul ettirmiştir.Türk Milleti bu günde vatanı ve milleti uğrunda savaşıp şehit düşen, gazi olup memleketine geri döndükten sonra ebediyete intikal eden gazileri saygı ile yad etmeli, önlerinde saygı ile eğilmeli ve onları bu özel gününde unutmamalıdır. Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, gazilerimiz her zaman gurur kaynağımız olmuşlardır.

 Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 

Yorum Ekle